26.09.2024 - 27.09.2024

Сдружение „Бултиш – дружество на български и турски бизнесмени“ и Сдружение „Стопанска асоциация – Пловдив“, в партньорство с Областна администрация Пловдив, община Пловдив, община Марица, Посолство на Р Турция в София и Генерално консулство на Р Турция в Пловдив, организират първото издание на „Международен икономически форум – Пловдив 2024“, който ще се проведе на 26-27 септември 2024 г. в хотел „Рамада Тримонциум“, гр. Пловдив.

Бултиш“ е сдружение, създадено с цел укрепване на търговско- икономическите връзки между България и Турция. Сдружението работи усилено за насърчаване на двустранните бизнес и културни отношения, подкрепяйки развитието на нови проекти и инициативи, които допринасят за икономическото благополучие на двете страни. Активно участва и организира дейности в социалната и образователната сфера.

Стопанска асоциация – Пловдив“ е водещо сдружение, което представлява интересите на бизнеса в региона на Пловдив от 1980 година. То играе ключова роля в насърчаването на местната икономика чрез подпомагане на инвестициите, иновациите и развитието на предприемачеството в областта и региона.

На събитието се предвижда участието на министри, кметове и зам.-кметове от Р България и Р Турция, посланика на Р Турция, дипломати, представители на бизнеса, неправителствени организации и други. Първото издание на форума ще събере представители от Албания, България, Гърция, Италия, Кипър, Македония, Румъния, Сърбия, Турция.

Организираните дискусионни панели, презентации и двустранни срещи са своеобразна платформа за диалог и сътрудничество между правителствени и бизнес лидери, които ще акцентират върху актуалните бизнес възможности, добри практики, иновации, разширяване на мрежата от контакти, както и за по-задълбоченото запознаване с туристическите, образователни и културни възможности, които региона Пловдив може да предложи като стратегическа бизнес дестинация.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Международен икономически форум – Пловдив 2024