24.10.2024

На 24 октомври ЕИСК ще приветства около 100 членове-кандидати за разширяване (ECM) във форума на високо равнище относно разширяването „Към успешно разширяване на ЕС“, организиран съвместно с Европейската комисия. Този форум ще събере представители на високо ниво от Европейската комисия, държавите-членки, страните-кандидатки и потенциалните страни-кандидатки.

Събитието ще подчертае ролята на социалния диалог и гражданското общество за напредъка по пътя на присъединяването, включително значението на поддържането на основните ценности на ЕС. Това ще бъде и повод да се направи равносметка на постигнатото от ЕИСК досега и в каква посока ще поеме проектът за ECM през следващите месеци.

Сред панелистите в следобедната сесия на форума ще бъде и Мария Минчева – зам.-председател и член на УС на БСК, член на Групата на работодателите в ЕИСК. Темата на панела е „Ролята на социалните партньори за насърчаване на конкурентен, зелен и цифров преход". Заедно с Мария Минчева, панелисти ще бъдат ръководителите на Федерацията на работодателите на Украйна, Конфедерацията на независимите профсъюзи на Сърбия и испанския Съюз на работниците (UGT).

ПРОГРАМА

ВИДЕО СТРИЙМИНГ

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Форум на високо равнище за разширяването на ЕС