Прочетено: 749

"На практика моловете са отромни пространства и всички тези естествени мерки за самозащита са наъплно приложими. Моловете са едни търговски улици под покрив и беше нелепо да бъдат затворени", каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" председателят на БСК Радосвет Радев.

Според него моловете могат да бъдат полезни за възстановяването на икономиката.

Радосвет Радев: Ние бяхме много страстни защитници на нормализацията на разпоредбите на Наредба 18. Винаги, когато сме поставяли честно и аргументирано своите позиции, сме получавали разбирането.

Предложението за верига държавни бензиностанции е учудило БСК. Според Радев в 21 век държавата не трябва да прави инвестиции в такъв конкурентен бизнес.

Радосвет Радев: Защо да има държавни бензиностанции, пък да има частни болници? Човек започва да си задава такива въпроси.

Той обясни, че държавата има инструменти, с които да създаде конкурентен бизнес. Ако е имало картелиране, е трябвало да бъдат наказани тези, които са го картелирали.

Радосвет Радев: Истината е, че още никой не е готов с цялостната диагноза за отражението на коронавируса върху икономиката.