Прочетено: 830

bTV, Лице в лице, 29.10.2020 г.

За сериозен проблем с актуалните противоепидемични мерки сигнализират от един от основните изложбени центрове у нас – „Интер Експо Център“. На негова територия се провеждат различни типове събития, като се оказва, че за едни и същи пространства важат различни мерки според това каква се води дадената проява.

Така, ако мероприятието е с търговски характер, в 15-те хиляди квадратни метра зали могат да влязат 5000 души, докато на конгрес или изложение на същото място максимално допустимите са… 30. По същия начин в зала за 1000 души в рамките на културно-развлекателно събитие се допускат 300 души, а за конгрес – 30. Това обясни управителят на ИЕЦ Ивайло Иванов в студиото на „Лице в лице“ (bTV).

Искам да изразя благодарности към екипа на Българската стопанска камара и екипа на Българско конгресно бюро, които още в първите часове на деня вчера изготвиха становище по проблема, влязохме в контакти с Министерството на здравеопазването. За съжаление, в момента стигнахме до една стена, запознахме се как функционира системата. Заповедта на министъра се базира на доклада на д-р Ангел Кунчев, който сега трябва да напише нов доклад, за да се прецизират мерките, но с него не успяваме да се свържем все още“, каза още Ивайло Иванов.