Прочетено: 532

Представяме Ви пълен запис на уебинар "Приложение на децентрализирани технологии (блокчейн) в бизнеса", организиран от Център за външноикономическо сътрудничество към Българска стопанска камара, Enterprise Europe Network и проведен на 25.11.2020 г.

Блокчейн постепенно намира приложение в бизнеса и публичния сектор, но все още са малко примерите за работещи продукти на базата на децентрализирани технологии. Съществуват и формирани стереотипи, че блокчейн се използва основно за криптовалути или спекулативни сделки. Но всъщност тази технология ще е в основата на огромна трансформация - децентрализиран и програмируем интернет, в който хората имат контрол и собственост върху своите данни. Блокчейн ще позволи синхронизацията на данни в глобален план, ще има важна роля в управлението на новите класове дигитални активи и ще гарантира прозрачност и проследяемост при управление на процеси с повече участници. 

В този уебинар Емилиян Енев от ReCheck представи някои важни аспекти от състоянието на блокчейн сега и какво вероятно ще се случи през следващите години.

За повече информация: Христина Каспарян, ierc2@bia-bg.com