25.11.2020

Център за външноикономическо сътрудничество към Българска стопанска камара, Enterprise Europe Network
има удоволствието да Ви покани на уебинар на тема

Приложение на децентрализирани технологии (блокчейн) в бизнеса

Уебинарът ще се проведе на 25.11.2020, от 13:30 до 14:30 часа,
като линк за събитието ще бъде предоставен допълнително на регистрираните участници.

Блокчейн постепенно намира приложение в бизнеса и публичния сектор, но все още са малко примерите за работещи продукти на базата на децентрализирани технологии. Съществуват и формирани стереотипи, че блокчейн се използва основно за криптовалути или спекулативни сделки. Но всъщност тази технология ще е в основата на огромна трансформация - децентрализиран и програмируем интернет, в който хората имат контрол и собственост върху своите данни. Блокчейн ще позволи синхронизацията на данни в глобален план, ще има важна роля в управлението на новите класове дигитални активи и ще гарантира прозрачност и проследяемост при управление на процеси с повече участници. Какво можете да направите, за да се възползвате по адекватен начин от предстоящите промени?

В този уебинар Емилиян Енев от ReCheck ще представи някои важни аспекти от състоянието на блокчейн сега и какво вероятно ще се случи през следващите години.

Темите включват:

  • За какво можете да използвате блокчейн сега?
  • Европейската блокчейн мрежа - European Blockchain Service Infrastructure.
  • Какво се случва в областта на регулациите?
  • Възникващи стандарти;
  • Предизвикателства и ограничения за използването на блокчейн.

Участието в уебинара е безплатно.
Изисква се регистрация с попълване на регистрационна форма.

За контакти: Христина Каспарян, ierc2@bia-bg.com.
Местата са ограничени!

Регистрирайте се ТУК!

Защо е важно за Вас?

Повечето производители, както и фирмите, свързани с финансови услуги смятат блокчейн за една от топ 5 критични технологии. (Deloitte)

До 2030 година добавената стойност на блокчейн за бизнеса ще достигне над 3 трилиона долара. (Gartner)

Финансови активи на стойност над 7.5 трилиона долара ще бъдат съхранявани на блокчейн до 2027 година. (World Economic Forum)

ГД „Търговия“ на Европейската комисия вече проучва възможността за въвеждане и използване на блокчейн от европейската администрация относно търговските потоци на ЕС.

ЗА ЛЕКТОРА:

Гост-лектор на уебинара ще бъде Емилиян Енев, съосновател и управляващ съдружник в българо-нидерландската компания ReCheck. Фирмата е един от пионерите в разработката на блокчейн продукти с практическо приложение в региона. През последните години ReCheck изпълни десетки блокчейн проекти в Нидерландия, Германия и България в различни индустрии и пазарни сегменти. Компанията е технологичен партньор на организации, които искат да интегрират блокчейн функционалности в своите продукти. ReCheck предлага софтуерни инструменти, които дават лесен и бърз достъп до предимствата свързани с децентрализирани технологии. Емилиян Енев участва в инициативи и работни групи за формиране на политики и предложения за регулаторни промени на базата на блокчейн. 

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Уебинар: Приложение на децентрализирани технологии (блокчейн) в бизнеса