“Боради” ООД е семейна компания, тясно специализирана в проектирането и изграждането на пожарогасителни и пожароизвестителни инсталации. Фирмата предлага сервизно обслужване на територията на цялата страна. Част от нейното портфолиото са ключови за българската икономика компании като “Кауфланд България”, “Либхер - Хаусгерете Марица”, “Кока Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България”, “Сенсата Технолоджис България”, “Шнайдер Електрик България”,“Фикосота Синтез” и много други.

Колко е важно да тръгнеш от най-ниското стъпало?

За разлика от много други наследници на бизнес, настоящият изпълнителен директор Илиан Динев започва своя професионален път още на 15 години от най-ниското стъпало като общ работник във фирмата, а по-късно - като монтажник. Този опит му помага да опознае отлично всички работни процеси в компанията и, паралелно с това, да завърши и висшето си образование.

С какво “Боради” ООД се различава от всички фирми на пазара?

Компанията се различава най-вече със сериозния и отговорен подход към своята дейност. Фирмата е фокусирана върху гарантирането на надежден и ефективен работен процес, който да дава висока сигурност и да не генерира излишни разходи.

Боради” ООД се грижи за сервизното обслужване на над 200 обекта в цялата страната. Собствениците на тези обекти са поверили обезпечаването на здравето и живота на всички хора, които ги обитават или посещават.

Към момента статистиката на фирмата показва 7 задействани пожароизвестителни инсталации, 8 възникнали пожара и 8 успешно загасени пожара.

Каква е гаранцията?

За да гарантира качество и надеждност, фирмата притежава следните сертификати:

  • ISO 9001 за управление на качеството, чиято цел е да оформи работните процеси във фирмата и да ги направи максимално ефективни,
  • Сертификат за инсталатор на автоматични спринклерни пожарогасителни системи, издаден от компанията VdS Schadenverhütung GmbH - част от Асоциацията на германските застрахователи. Инсталациите, изградени по VdS стандарт, се признават от чуждестранни застрахователни компании и едно от предимствата да притежавате такава инсталация е понижената стойност на застрахователна вноска. За да можете да изграждате инсталации по VdS стандарт, е необходимо проектантите и екипът, които ще изграждат такава инсталация, да бъдат сертифицирани от VdS Schadenverhütung GmbH. По този начин се гарантира, че те познават отлично стандарта. Служителите на “Боради” ООД са задължени да преминат, както теоретично, така и практическо обучение в нашия демонстрационен обучителен център за провеждане на симулации на пожари в реално време, който е единствен на Балканския полуостров.

За стените пред пожарогасителните и пожароизвестителните инсталации

Вие сте предприемач и желаете да изградите складова база с размер от 8000 кв. м. Пред Вас има две опции. Едната е да разделите склада на 4 помещения по 2000 кв. м. с пожароустойчиви стени или да изградите пожарогасителна инсталация.

По-евтиният вариант е да разделите склада на 4 помещения. Това, което хората не осъзнават, е че ако има пожар в едно от тези помещения, обектът ще изгори много преди пожарникарите да са дошли на място, за да го загасят. Единственото нещо, което пожарникарите правят, е да не позволят пожарът да се разрасне и да не се разпространи по други части от сграда. Ако имате една пожарогасителна инсталация, този пожар ще бъде овладян, преди да стигне до 300 кв. м. По този начин спестявате много имуществени загуби и предпазвате много по-ефективно здравето и живота на всички в помещението.

Приоритети на компанията

В момента приоритет номер едно е квалификацията на служителите. “Боради” ООД провежда регулярни обучения и планира сериозни инвестиции в базата за обучение на своите кадри. Вторият приоритет е развойната дейност. Компанията има специален отдел, който се занимава с развойна дейност и работи върху няколко прототипа.  

От частното към общото

Инициативата за създаването на Националната камара “Пожарна безопасност в строителството” е на “Боради” ООД. Целта на Камара е да стане водещата организация за пожарната безопасност в страната и да вкара България в голямото семейство на Конфедерацията на противопожарните асоциации в Европа. Основната цел на организацията е да подобри добрите практики в пожарната безопасност и да е в полза на българското общество.

 

Дата: 19.09.2019

Прочетено: 1118