За съжаление, България не е Белгия, която 591 дни остава без правителство и бизнесът по никакъв начин не е засегнат от това нещо. Част от проблемите, които бизнесът очаква да бъдат решени, са законодателно решими. Трябва парламент. От тази гледна точка, много е важно какви хора избираме в този парламент, доколко те са стопански и юридически грамотни, защото част от бедите ни са в изключително некадърно написаните и гласувани закони

10.07.2021,"Опорни хора", Bulgaria ON AIR 

Моето разбиране за ролята на държавата е да направи модерните правила.

04.06.2021 г., в. Стандарт

Българският предприемач неспирно живее в агресивна среда. Ние наистина плуваме в басейн със сярна киселина. Изключително лоша бизнес среда, изключително лоши бизнес практики. Имаш стопове от всякакъв вид и размер. Ставаш много голям и влизаш в полезрението на икономическа полиция и ти казват - ето, тук един добър чичко иска да те купи, но малко ще намалиш цената. Отнемането на бизнеси…

25.05.202, Сп. Клуб "Z"

Бизнесът е като карането на колело - спреш ли, не знаеш дали ще тръгнеш.

27.03.2021 г.,  „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS

Около нас вече са започнали процесите, който ще изграждат икономиката на бъдещето и тук има 100-процентов консенсус, че става  въпрос за дигитална икономика. Коронавирусът катализира еволюцията на дигиталните технологии и те буквално взривиха развитието си по време на пандемията“.  

03.03.2021, "Светът е бизнес", Bloomberg TV Bulgaria

Появи се страхът да бъдеш предприемач. Ако до онзи ден страхът бе дали ще бъдеш успешен или неуспешен предприемач, но с категоричната позиция, че искаш да бъдеш такъв, сега, в тази обстановка, изкушението е да престанеш да приемаш тежестта да рискуваш себе си, идеята си, семейството си, парите си, активите си, постигайки някаква предприемаческа цел. Изведнъж започва да става много конкурентно и симпатично желанието да бъдеш чиновник, държавен служител.

04.12.2020, в. Стандарт

Вместо административно определяне на доходите, държавата следва да фокусира вниманието си върху подпомагането на бизнеса, който да се възстанови и да оперира в новите условия. Оттам ще дойдат и парите за по-високи доходи.

25.11.2020, в. Труд

Общественото имущество и общественият просперитет се създават от българските предприемачи.

БНТ, Още от деня, 24.11.2020 г.

Когато няма директна връзка между хората и визия за това как излизаме всички заедно от кризата, се случват едни индивидуалистични решения, които се оказват лоши за всички. Всеки започва да се спасява поединично и тогава всеки престава да мисли и за работници, и за всичко останало. И преди да хвърли кърпата, опитва да си спаси кожата.

02.11.2020, в. 24 часа

Плурализмът на медиите е установен. Той е факт. Има всякакви медии - истински, фалшиви, консервативни. Това, което е деформирано, е че няма никаква директна връзка между почтеността на медията, нейните рекламни приходи и, респективно – оцеляването й като стопански субект. Липсва медийната икономика, медийният капитализъм.

24.07.2020, в. Стандарт

Всички ние ще започнем да преоценяваме по различен начин икономическото си развитие. Реално в недрата на тази криза се раждат може би успешните модели на икономиката в XXI век.

26.04.2020 г., 120 минути, бТВ

До онзи ден ние бяхме икономика на растежа – бавен или по-бърз. В момента голямото предизвикателство е, че се превръщаме в икономиката на резервите.

22.03.2020, "Тази сутрин" на бТВ 

В момента хората не вярват вече на никого и на нищо. Дори успокояващите и често пъти верни думи на експертите не раждат спокойствие. Изчезна доверието, институционалното, заради всичките битки между институциите в България. Те руинираха авторитета и тежестта си.

11.03.2020, "Още от деня" , БНТ

Хората са тотално разколебани и започват да преживяват себе си като непредставени в мениджмънта на държавата. Това време предпоставя появата на нови политически проекти и те са видими.

29.01.2020, "Лице в лице" на бТВ

Компаниите нямат „душа“, но те имат търговска репутация! И нямат достатъчно възможности да я защитят от клеветнически твърдения и публикации. Независимо от многократните промени в НК през годините на демокрация, той не можа да еволюира до наказателно законодателство, подходящо за модерна страна с пазарна икономика. Затова е голяма рядкост в съдилищата у нас да се присъждат обезщетения за нематериални вреди, нанесени на компаниите.

25.10.2018, в. Труд

Какво обичаше да казва на екипа на БСК

Бъдете спокойни! И без петел ще съмне”

Съмва се, да! Но петелът липсва много!

Дата: 14.09.2021

Прочетено: 745