Изминалата година със сигурност е по-различна за „Еконт“ по много причини. Една от тях е, че през лятото дружеството "Еконт финансови услуги" получи лиценз от Българската народна банка за дружество за издаване на електронни пари. Целта на Еконт е да улесни живота и бизнеса на хората, като на фокус са индивидуалните клиенти и стартиращите онлайн търговци.

Ecoints е мобилно приложение тип дигитален портфейл, с което могат да се извършват плащания за услуги на Еконт. Основната цел на Еcoints е да осигури свободни и сигурни разплащания. Приложението позволява плащането на пратки и наложени платежи чрез виртуална bCard на Борика, която клиентът захранва от приложението. Така „Еконт“ затваря логистичния процес и дава достъп до услуга, която за първи път се предоставя в сферата на логистиката у нас.

Това е първата, бета фаза на изграждане на портфейла. Той ще бъде наличен за бета тестване от ограничен брой потребители, преди да разшири функционалностите си до пълния им капацитет.

За периода на тестване приложението предлага три начина на плащане:

  • чрез QR код. Кодът се генерира от куриерите и в офисите, а клиентът сканира чрез своя Еcoints портфейл.
  • чрез нотификация, която клиентът потвърждава в портфейла.
  • директно в уеб страницата на Еконт, като се въведе номерът на виртуалната bCard и плащането се обработи от виртуален ПОС.

 

Въпросите, които си задавате

Отговорите, които даваме

Кой стои зад всичко това?

„Еконт финансови услуги“ е стартъп в групата „Еконт“. Визионер и автор на идеята е Николай Събев, основен акционер в „Еконт“. Екипът е малък и е в процес на формиране – на този етап 7 ентусиасти с опит в банковите и финансови операции, проектния мениджмънт, разплащанията, правото и т.н.

Защо създадохте Ecoints?

Целта ни е да предложим на клиентите на „Еконт“ бърз, модерен и сигурен платежен процес. Желанието ни е да подкрепим развитието на дигиталните пари и виртуалните разплащания, активната онлайн търговия и създаването на платежна екосистема в логистичната сфера.

Каква е технологията на Ecoints и сигурна ли е?

Дигиталният портфейл Еcoints е разработен съвместно с една от водещите български софтуерни компании, която има впечатляващо портфолио от финансови разработки по целия свят. Ecoints е базиран на най-съвременните средства за дигитална идентификация на клиента и удостоверяване на плащанията. Средствата и данните на клиентите ни са максимално защитени – не само от най-съвременните софтуерни защитни протоколи на разработчика, но и от всички стандарти, изисквани от световните ISO процеси.

Как мога да внеса и изтегля пари в/от Ecoints сметката си?

Лесно и бързо – след регистрация, клиентът добавя средства в портфейла си от съществуваща банкова карта. По същата или друга банкова сметка могат да се преведат средства обратно от портфейла.

На този етап превеждането на пари обратно в банковата карта е възможно само при деактивиране на профила, но с развитието на портфейла платежната свобода ще е пълна – ще се превеждат пари на приятели от телефона, по банкови сметки, както и плащания към фирми и онлайн търговци.

Какви такси има в Ecoints?

Плащанията са без такси. При деактивиране на профила и превод на средства извън него ще се събира минимална такса от 1,25 лв.

Кога мога да инсталирам Ecoints на мобилния си телефон?

От края на месец декември 2021 г. приложението е налично в магазините Apple store и Google play.

Къде мога да намеря повече информация?

На обновения ни интернет сайт www.ecoints.com можете да се запознаете с клиентските условия, политиката ни за поверителност, както и опциите за бета тестване.

 

Дата: 07.01.2022

Прочетено: 1774