В първия месец на Новата година отново сме заедно. Това е признак, че напук на всичко през динамичната 2021 г., оцеляхме, а сега ще трябва да оцелеем и през 2022 г., иначе не би имало смисъл от хилядите получени новогодишни пожелания и поредната бустерна доза ваксина.

Да стиснем здраво зъби, за да посрещнем инфлацията, високите цени на ел. енергията, по-високите разходи за труд, по-високите цени на суровините, новата промяна на промяната у нас и новите лица, които ще се сблъскат със старите проблеми.

Да отворим очи за онези, които въпреки всичко продължават, инвестират, създават работни места, завръщат се в родината, подобряват средата и вършат работата си без гръмки фанфари, но с много мисъл за бъдещето.

Нашият скромен, но съдържателен екип не се сети за много такива сектори в икономиката на страната, затова решихме да посветим първия брой на списанието за 2022 г. на машиностроенето - един отрасъл, за който се знае малко, но който дава работни места на над 120 000 души. Компаниите от подсекторите на машиностроенето създават около 10% от БВП и около една-четвърт от българския износ, при това – с висока добавена стоност.

В този брой ще посетим някои от ключовите заводи, ще Ви срещнем с мениджърите, които създават машините, и с машините, които не само че не “изяждат” работните места, а допринасят за създаването им. Ще Ви разкрием подробности за Казанлък като икономическа и образователна дестинация, но преди всичко като център на машиностроителната индустри у нас.

Ще Ви запознаем с целите на компаниите за настоящата година, с нови продукти и услуги, с актуални данни и икономически анализи, с компаниите-шампиони, с перспективите пред автоматизацията на индустрията и електромобилността.

В броя ще намерите мнението на 3-годишните и на 77-годишните, защото всяка гледна точка може да задвижи зъбните колелета на мисловния процес у човек, а нашата цел е точно тази.

Приятно четене!

__________________

Ако желаете да заявите доставка, направете го ОТТУК!

ISSN 2683-1058

Издател: Издателска къща "Божидар Данев" ЕООД

Печат: ФолиАрт ООД

Дата: 07.01.2022

Прочетено: 1042