Нова сграда, оборудвана с модерни технологии, ще бъде открита в производствената база на «Карлсберг България» в Благоевград. В нея е изградена поточна линия за производство на бира в кен опаковки от 0.5 л. Официалният старт е през пролетта на тази година. Проектът ще допринесе и за създаването на работни места в региона, като се очаква само през първата година да бъдат открити до 10 нови позиции. Собствената инвестиция на предприятието е над 23 млн. лева, за което компанията получи отличие за устойчивост от тазгодишните награди Инвеститор на годината, организирани от Българска агенция по инвестициите.

„Като водещ производител в сектора, за нас е важно да инвестираме не само в нови технологии и производствени мощности, но и в икономическото и социалното развитие на регионите, в които оперираме. С новата CAN линия планираме да разширим производството и заетостта в компанията, защото вярваме, че иновациите са начин да допринесем за едно по-устойчиво бъдеще.“ – коментира Войчех Жабински, Изпълнителен директор на «Карлсберг България».

Историята на «Карлсберг България» започва през 1882 г., когато в Шумен пристига чешкият майстор пивовар Франц Милде и, заедно с предприемчиви шуменци, поставя началото на една от най-старите пивоварни в България – «Шуменско пиво».

След 2002 г. «Шуменско пиво» става част от голямото семейство на световния датски концерн «Карлсберг». През август 2004 г. акционерите на компанията гласуват промяна във формата на дружеството на «Карлсберг България» АД. През септември двата завода – «Шуменско пиво» и «Пиринско пиво», обединяват ресурси и активи под името «Карлсберг България».

Днес компанията е водещ производител на бира в България и една от най-динамичните и бързо развиващи се фирми в бранша. Компанията разполага с две пивоварни – в град Шумен и в град Благоевград, както и с логистични центрове и търговски офиси в цялата страна.

Продуктовото портфолио включва разнообразие от бири – националните Шуменско и Пиринско, международните марки Carlsberg, Tuborg и Zatecky, Kronenbourg 1664 Blanc, Budweiser Budvar и Erdinger. «Карлсберг България» предлага на нашия пазар и сайдера Somersby, лидер в своя сегмент, както и бирения микс Garage в два неустоими вкуса – лимон и ягода. Компанията има в асортимента си и безалкохолна бира и сайдер под водещите си брандове – Пиринско Безалкохолно Пиво, Пиринско Бодро 0.0%, Somersby 0.0% и Carlsberg 0.0%. 

ВЖ. ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ!

Дата: 22.05.2023

Прочетено: 448