През 2024 г. се навършват 50 години от създаването на първия Baking Center в рамките на международната група Lesaffre. Оттогава насам професионално оборудвани пространства със запазената търговска марка се откриват по цял свят, а днес броят им съответства на годините опит – точно 50.

През изминалия половин век Baking Center ТМ се превръща в основно средство за усъвършенстване на предлаганите продукти и услуги от страна на Lesaffre. Всеки от специализираните обекти разполага с множество приложения, сред които: тестове на продукти, създаване на нови рецепти, демонстрации, обмяна на опит между професионалисти, понякога дори близки до лабораторните анализи.

Интернационалната мрежа от центрове за печене стартира с едно техническо съоръжение през 1974 г., създадено с основната идея професионалистите от Lesaffre да се доближават и разбират все по-добре своите потребители. Преди петдесет години, компанията – експерт във ферментационните процеси пренася взаимоотношенията със своите клиенти на ново ниво – от търговски те прерастват в партньорски. От онзи момент, надеждните продукти, професионалната експертиза и иновациите стават много по-достъпни за всички майстори-пекари по света, които ги потърсят.

През изминалите 50 години, техническата и технологична подкрепа, която френската компания предлага на аудиторията си се разраства и усъвършенства. Експертните екипи на Lesaffre включват опитни, мултикултурни технолози с интернационален опит, способни да задоволят нуждите, да отговорят на изискванията и да предоставят решения за проблемите на всеки хлебопроизводител по света.

Днес мрежата от Baking центрове наброява 50 обекта по целия свят. Целта ѝ е да продължава да насърчава автономността чрез обучение на технически персонал, формулатори, търговски мениджъри и всички останали направления, които искат да се запознаят с печенето и хляба.

Baking Center в София съществува от есента на 2021 г. Откриването му е ключов момент за филиала на Лесафр България и една сбъдната мечта. Подобно на световния модел, бизнесът у нас също придобива изцяло нов облик, откакто се сдобива с това професионално оборудвано пространство. Местният филиал на компанията вече се гордее с по-голям екип от майстори-пекари, с нови професионални активности и предлага още по-висококачествено обслужване на своите клиенти, в допълнение към широката продуктова гама.

Честит рожден ден, Baking Center! Празникът продължава през цялата година!

Вж. ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ

Дата: 05.03.2024

Прочетено: 71