Скъпи читатели,

Ето че звънецът удари и за есенния брой на сп. “Noblesse Oblige”.

Този брой е посветен на следващата тема, от която българинът разбира най-много след политиката и футбола, а именно – образованието и човешките ресурси. Опитахме се да бъдем безпристрастни и да търсим за пореден път най-добрите примери, които да споделим с Вас.

В броя Ви очакват експертни коментари от екипа на Българската стопанска камара и Индустриална стопанска камара - Враца, както и интервюта с ректорите на пет от водещите университети в България (СУ, ТУ, УНСС, УАСГ и НБУ), с кмета на град Враца Калин Каменов, с началника на Регионалното управление на образованието във Враца Лорета Колева, и с председателя на Българската асоциация за управление на хора Детелина Смилкова. Председателят на Фондацията за модерно образование Петя Ефтимова разказва за мястото на изкуствения интелект в образованието, експертите от „Карол Кепитъл Мениджмънт“ ни съветват как да подсигурим достатъчно средства за образованието на децата си, а добри примери в сферата на човешките ресурси и образованието споделят компаниите „dm България“, „Филип Морис България“ и „Асарел Медет“ АД.

Регионът на фокус този път е Враца – един град като Балкана – древен и млад, до който пътят буквално е страшен, но за сметка на това славен, защото води към неразкрит потенциал за туризъм, бизнес, образование и култура, и се превръща във все по-добро място за живеене. Ще Ви разкажем за врачанския камък и „Врачанската теменуга“, за да разберете защо са сред емблемите на града. Ще Ви запознаем с историята на “Чех пласт”, с човешките ресурси на "Холсим България" АД, с успехите на строителна компания “Инекс Трейд”, с възможностите за обучение в Професионалната гимназия “Димитраки Хаджитошин”, както и с няколко ключови места, които задължително трябва да посетите, ако вече сме привлекли вниманието Ви към град Враца – хотелски комплекс „Чайка“ и кафе-бар „Кадифе“, защото в този град дори и питейните заведения са с история…

Специални благодарности изказваме към екипа на Регионален исторически музей - Враца, който подготви материал за Мито Орозов - един индустриален гений, с който България трябва да се гордее и да помни, а също и защото ни допусна до дейностите на Младежки център – Враца, за които също разказваме в изданието.

Както във всеки брой, така и тук сме събрали актуални статистически данни по основната тема. Представяме новите продукти и услуги на „Leaders Group“ и „Лесафр България“. Запознаваме Ви с новите членове на БСК, а този път те са рекорден брой. Припомняме Ви работното ни полугодие в снимки, зареждаме Ви с “Енергията на младите” – съвместната ни рубрика със сдружение “Тук -Там”, и откриваме отговори на екзистенциални въпроси с най-малките ни читатели.

За първи път първата корица на списанието е дело на изкуствен интелект, защото нашият беше зает с подготовката на събитие, посветено на пълноправното членство на България и Румъния в Шенген. Затова пък на втора корица е Barin Sports – българска компания, където интелектът не е в дефицит, а е на световно ниво!

На добър час в четенето с разбиране!

___________

Вижте всички статии ТУК!

Ако желаете да заявите доставка, направете го ОТТУК!

ISSN 2683-1058

Издател: Издателска къща „Божидар Данев“ ЕООД

Печат: ФолиАрт ООД

Дата: 04.10.2024

Прочетено: 114