30.06.2005

Обръщение на Асоциацията на организациите на българските работодатели към политическите сили, представени в 40-ото Народно събрание

ДО:

ПРЕЗИДЕНТА НА
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИЛИ,
ПРЕДСТАВЕНИ В 40-ото НАРОДНО СЪБРАНИЕ

О Б Р Ъ Щ Е Н И Е

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Българският бизнес призовава политическите сили въпросът със съставянето на ново правителство да бъде решен във възможно най-кратък срок. Политическата ситуация в страната е тест за българските политици да поставят националните интереси над своите лични и партийни пристрастия. 

Убедени сме, че всяко забавяне на съставянето на ново правителство ще повлияе негативно на българската икономика, ще застраши евроинтеграцията и икономическия растеж и ще намали доверието на инвеститорите в нашата страна. 

Обръщаме се към всички парламентарно представени политически сили за отговорен подход при сформирането на ново правителство.

Организациите, приели настоящото обръщение, изразяват съпричастност към този въпрос - не само като предприемачи и работодатели, но и като избиратели и данъкоплатци. Забавянето ще застраши нарастващото доверие към нашата икономика, а щетите ще бъдат за българския бизнес и гражданите.

Водени от желанието България да продължи поетия политически и икономически път, българските работодатели настояват приоритетни за политическите сили да бъдат:

1. Изпълнението на поетите ангажименти и спазване на сроковете за присъединяване към ЕС
2. Предприемането на мерки за по-нататъшно подобряване на икономическата среда в България;
3. Предприемането на решителни стъпки за ускоряване на икономическия растеж.

Като си даваме сметка за сложността на ситуацията, ние сме готови да продължим диалога и да окажем необходимото съдействие за постигането на тези цели.

АСОЦИАЦИЯ НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ:

АСОЦИАЦИЯ НА ИНДУСТРИАЛНИЯ КАПИТАЛ В БЪЛГАРИЯ
БЪЛГАРСКА СТОПАНСКА КАМАРА
БЪЛГАРСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА
СЪЮЗ ЗА СТОПАНСКА ИНИЦИАТИВА
БСЧП "ВЪЗРАЖДАНЕ"

Дата: 30.06.2005

Източник: www.bia-bg.com

Прочетено: 2222