13.11.2012

На 11.11.2012 г. по повод Деня на охранителя в зала „Овергаз Арена” се проведе „II редовен национален турнир по бойно-приложни техники за охранители СОФИЯ 2012”. Организатор на турнира е Българската камара за охрана и сигурност. Състезанието беше предназначено предимно за обектови охрани и се оценяваха уменията им за неутрализиране и задържане на нарушител и оказване на първа помощ на пострадал.

На първо място се класира отборът на охранителна фирма „АС АТНЕС” ЕООД, а на второ – отборът на СОТ 161. Двете трети места заеха съответно отборите на Колежа по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец” – гр. София и на „АС ОРЕЛ 2006” ЕООД. Съюзът на парашутистите в България извърши своя номинация за състезател, показал най-добри бойно-приложни умения, и връчи Почетна грамота на Пламен Мошеков от отбора на „АС АТНЕС”.

Проведеният турнир показа, че охранителният бранш не се състои само от пазачи-пенсионери и мутри, а в него има и млади хора, за които тази професия е призвание.

Мероприятието се осъществи с партньорството на Българска стопанска камара, Български червен кръст, Национална асоциация на фирмите, охраняващи с технически средства и с любезното съдействие на Съюза на парашутистите в България, ВИВАКОМ, „Ай Ес Ди България” ЕООД, Екс-Уепън ЕООД и Стрелкови клуб „Левски”.

Дата: 13.11.2012

Източник: БКОС

Прочетено: 2602