15.12.2012

BGBC  и ИКЕМ  са активни организации с нестопанска цел, които ще си сътрудничат в сферата на устойчивото развитие и зелената мобилност.

Българският съвет за устойчиво развитие е най-значимата неправителствена  организация в сферата на устойчивото развитие, строителство и  устойчиво градско планиране в България,  официален член на Световния съвет за устойчиво строителство и член на Международния Борд на страните от Централна Европа.

Организацията работи за интересите на членове си и обществото чрез осигуряване на платформа за диалог с професионалисти, общински и държавни институции и международни партньорски организации.  Основните направления, в които работи Съвета са сертифициране на устойчиви сгради и градски структури, създаване на модели за устойчиви сгради според предназначението им и  адаптиране на новите версии за оценка на устойчиви сгради и градски структури DGNB България, разработване на предложения за законодателни промени и стимули за устойчиви проекти на национално и европейско ниво и създаване на професионални  обучения и споделяне на добри практики.

Индустриален клъстер „Електромобили“ е регистриран на 25.11.2009 като сдружение с нестопанска цел.
ИКЕМ е единствената по рода си професионална организация в България, оперираща в сферата на електрическата мобилност. Клъстерът участва на експертно ниво по направления, като - стратегически разработки, технологично развитие, промяна в нормативната база, висше и професионално образование и обучение, връзката с централната и местни власти и др.
ИКЕМ е инициатор за създаването на  „Национална програма за електрическа мобилност – България 2025 г.“

Основен мотив  за развитие на ИКЕМ е – Електромобилността в Р България да бъде с българско участие.

Повече информация за двете организации можете да намерите на официалните интернет страници:
www.bgbc.bg  и   www.emic-bg.org

Дата: 15.12.2012

Източник: Индустриален клъстер „Електромобили“

Прочетено: 3365