12.04.2013

Рекорден брой млади предприемачи ще се конкурират на изложението ТФ ФЕСТ, което ще се проведе на 18 и 19 април 2013 г. в Международен панаир Пловдив. Участват над 850 ученици и студенти от България, Гърция, Косово, Люксембург, Молдова, Румъния, Сърбия и Черна гора.


Те ще покажат как работят създадените от тях 125 виртуални предприятия от различни браншове, банки, митнически и данъчни служби. Единственото в България професионално състезание с международно участие се организира от Центъра на учебно-тренировъчните фирми (ЦУТФ) в партньорство с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, компании и работодатели.


Целта е да се подобри подготовката на бъдещите мениджъри, като се доближи до реалните условия на работа. Прилага се интегрирано обучение по икономика, компютърни умения, бизнес адмиинстрация, роден и чужд език. ЦУТФ е част от Световната мрежа на тренировъчните предприятия, което дава допълнителни възможности за повишаване на квалификацията на утрешните ръководители и служители на фирми.


Младите предприемачи ще се състезават в 13 конкурса и ще презентират свои проекти. Академия „Корпоративна социална отговорност” и Годишна среща на Българския младежки форум на бизнес лидерите включва още програмата на ТФ ФЕСТ 2013. Ще бъдат връчени и две специални награди - за социално отговорен бизнес по инициатива на Българския форум на бизнес лидерите и за защита на интелектуалната собственост по инициатива на Министерството на икономиката.


16-ото издание на ТФ ФЕСТ е най-успешното досега. Миналата година форумът събра 720 младежи от 108 фирми. Те предлагаха банкови услуги, застраховки, имоти, автомобили, козметика, бижутерия, хранителни продукти, сладкарски изделия, туристически пакети, модни облекла, грим и прически, озеленяване, мебели и дърворезба, строителни материали и други продукти. Участниците бяха от 4 държави.

Дата: 12.04.2013

Източник: Economynews.bg

Прочетено: 3108