21.05.2013

Заместник-председателят на Българската стопанска камара Камен Колев участва в първото заседание на 42-то Народно събрание. Като представител на социалните партньори, БСК участва в тристранния диалог и активно участва в развитието на икономическата и политическата ситуация у нас. Заместник-председателят на БСК присъства на обръщението на президента Росен Плевнелиев и на лидерите на четирите политически сили, представени в Народното събрание.

В своето обръщение към народните представители, президентът на републиката, подчерта, че че клетвата не е просто ритуал и изрази надежда, че България ще намери своите отговорни държавници, които ще служат на народа. "Има два вида политици – такива, които управляват хората и такива, които служат на народа”, добави той. Президентът обяви, че е готов в четвъртък, 23 май 2013 г., да организира консултации с парламентарните групи, след което няма да бави връчването на мандат за правителство на кандидата за министър-председател от най-голямата парламентарна група (ГЕРБ). "Нека решаваме една по една кризите, а не ги задълбочаваме. Надявам се скоро парламентът да излъчи и правителство от компетентни хора, с ясна програма, което да поеме отговорност”, заяви Росен Плевнелиев.

По думите му партиите, които ще участват във формирането на бъдещия кабинет, трябва ясно да заявят приоритетите си, а те да отговарят на националната програма "България 2020". Президентът подчерта още, че управляващите трябва да отговорят на очакванията на хората за растеж на доходите.  Ние преговаряме в момента с най-големия инвеститор – ЕС", коментира още Росен Плевнелиев.

Дата: 21.05.2013

Източник: БСК/dir.bg

Прочетено: 2515