24.03.2014

1. Сигнализация за жп възел Бургас
24.3 млн. лв.


Национална компания "Железопътна инфраструктура" обяви поръчка за проектиране и изграждане на системи за сигнализация и телекомуникации в железопътен възел Бургас. Възелът включва следните гари: Бургас, Владимир Павлов, Долно Езерово, Дружба, разделен пост Лозовол. Гарите са оборудвани с остаряла осигурителна техника от втората половина на 20 век. Поръчката е част от проект "Рехабилитация на железопътната инфраструктура по участъци на железопътната линия Пловдив – Бургас", който се финансира от оперативна програма "Транспорт". Настоящата поръчка предвижда работно проектиране (с подробни количествени сметки) и изпълнение на строително-монтажни работи и въвеждане в редовна експлоатация на осигурителна техника и телекомуникации. Прогнозната стойност е 24.3 млн. лв., а крайният срок за приключване е 18 месеца след подписване на договора. Поръчката включва изготвяне на работен проект за цялостна модернизация на осигурителната техника в участъка, изграждане на диспечeрски център, на системи за телекомуникации и др. В търга могат да участват компании или обединения, чийто общ оборот за последните три години е поне 60 млн. лв. От тях 25 млн. лв. трябва да са от строителство, сходни с предмета на поръчката.

2. Спортен комплекс Павликени
5.5 млн. лв
.

Община Павликени обяви поръчка за изпълнение на строително-монтажни работи за реализацията на проект "Спорт, пълноценен отдих и развлечения на територията на община Павликени", финансиран по програмата за развитие на селските райони. Прогнозната стойност е 5.522 млн. лв., а срокът за изпълнение 15 юли 2015 г. Поръчката включва следните обекти: реконструкция, преизграждане и преустройство на стадион "Ганчо Панов" - изграждане на съблекални, преустройство на съществуваща хижа в спортно общежитие, изграждане на ограда на целия спортен комплекс; доставка и монтаж на седалки на съществуващи трибуни; изграждане на покрит плувен басейн; строеж на площадка с две беседки и фитнес уреди на открито в град Бяла черква; площадка с фитнес уреди и две беседки, детска площадка в село Недан; строеж на детска площадка в село Карайсен; строеж на площадка с уреди за фитнес на открито и беседка в село Върбовка. Предметът на поръчката включва и доставка на необходимите материали за изпълнение на строително-монтажните работи. В търга могат да участват компании или обединения с общ оборот не по-малко от 12 млн. лв. и такъв от строителство 8 млн. лв. за последните три години.

3. Ремонт на улици, паркинги и градинки в Шумен
4.176 млн. лв.


Община Шумен обяви поръчка за реконструкция на междублокови паркови пространства и рехабилитация на междублокова улична мрежа и паркинги. Поръчката е разделена на 5 обособени позиции: рехабилитация на бул. "Велики Преслав" (1.365 млн. лв.); реконструкция на междублоково парково пространство и рехабилитация на междублокова улична мрежа и паркинги в кв. 364а (694.6 хил. лв.); рехабилитация на разпределителна улична мрежа, изграждане на велоалея, обслужваща кв. 570, 571, 572 (449 хил. лв.); реконструкция на междублоково парково пространство и рехабилитация на междублоковата улична мрежа и паркинги в кв. 570, 571, 572 (1.493 млн. лв.); реконструкция на парково пространство в кв. 292 (173 хил. лв). Изискванията към кандидатите са различни за всяка от позициите. Изпълнителите ще бъдат избрани на база икономически най-изгодно предложение, като цената има тежест 60%.

4. Доставка на апаратура за Медицински университет - София
3.760 млн. лв.


Медицински университет - София, обяви обществена поръчка за доставка на апаратура за научноизследователска дейност по проект "Развитие на приложните изследвания в изследователските организации в България" на оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика". Поръчката е разделена на 9 позиции: "Автоматизирана лазерна конфокална система за наблюдение, дигитална регистрация и анализ на клетъчни процеси в реално време" - 1.102 млн. лв.; "Флоуцитометър за научни и приложни изследвания" - 288 хил. лв.; "Скенерна система със специализиран софтуер за многоцветен флуоресцентен, хемилуминесцентен и радиоактивен анализи на сканирани образи" - 234 хил. лв.; "Настолна ултрацентрофуга" - 185 хил. лв.; "Изотермална титрационна калориметрична система" - 190 хил. лв.; "Диференциална сканираща калориметрична система" - 193 хил. лв.; "Система за изоелектрично фокусиране и 2Д протеомен анализ" - 248 хил. лв.; "Флуоресцентен спектрофотометър" - 146 хил. лв. и "Високо разделителна масс спектрометрична система за изследване на нативни протеини" - 1.171 млн. лв. Изискванията са различни за отделните позиции. Изпълнителите ще бъдат избрани на база най-ниска цена.

5. Ремонт на ВиК мрежи в Суворово и Чернево
2.5 млн. лв.


Община Суворово обяви обществена поръчка за изграждане на обекти от линейната инфраструктура в три обособени позиции. Поръчката включва реконструкция и подмяна на водопроводна мрежа по улиците "Хан Крум", "Ильо Войвода", "Острата чешма", "Цар Симеон" и др. и изграждане на канализационна мрежа в Суворово и село Чернево. Предвижда се подмяна на водопроводна мрежа с обща дължина 1838 метра и изграждане на канализационна мрежа с обща дължина 3581 метра. Поръчката е с прогнозна стойност 2.507 млн. лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 18 месеца. Участниците трябва да са реализирали оборот от строителство за предходните три години в размер на не по-малко от 1 млн. лв. Изпълнителите ще бъдат избрани на база икономически най-изгодна оферта.

6. Ремонт на улици в община Самоков
2.322 млн. лв.


Община Самоков обяви обществена поръчка за основен и текущ ремонт на общинска пътна мрежа и изграждане на паркозони по зададени от възложителя видове работи на обща стойност до 2.787 млн. лв. с ДДС. Поръчката включва ремонт на улици и тротоари в Боровец; изграждане на паркозони в Самоков; основен ремонт на общинска пътна мрежа (IV клас) на пътища Боровец - Бели Искър, Самоков - Продановци - Райово, Железница - Ковачевци - Ярлово, Самоков - Драгушиново - Злокучене, Рельово - Белчин бани - Белчин, Самоков - Говедарци - Мала църква, Самоков - София - Широки дол, Долна баня - Самоков - Гуцал, Рельово - Алино и др. Срокът за изпълнение е 18 месеца. Изискванията към кандидатите са да имат собствена или наета асфалтова база на не повече от 60 км от Самоков или разрешение от РИОСВ - София, за поставяне на мобилна асфалтова база на територията на община Самоков. Кандидатите трябва да предложат използване на местни трудови ресурси.

7. Ремонт на улици в Трявна
1.154 млн. лв.


Община Трявна обяви поръчка за строително-монтажни работи по проект "Да живеем в по–добра среда" по две позиции: изграждане на улица за транспортен достъп до централна градска част – Трявна; реконструкция на ул. "Ангел Кънчев" - кръгово кръстовище. Поръчката се финансира от Програмата за развитие на селските райони. Срокът за изпълнение е 30 март 2015 г. Кандидатите трябва да докажат оборот за последните три години в размер на 1.2 млн. лв. без ДДС за позиция 1 и 520 хил. лв. без ДДС за втората позиция. Оборотът от дейности, сходни с предмета на поръчката, трябва да е не по-малко от 800 хил. лв. за първата и 350 хил. лв. за втората позиция. Изпълнителят ще бъде избран на база икономически най-изгодна оферта. Цената има 65% тежест, а техническото предложение - 35%.

Дата: 24.03.2014

Източник: в-к "Капитал"

Прочетено: 2078