07.05.2014

17.5 млн. евро
Ремонт на пътя Дупница - Самоков


Агенция "Пътна инфраструктура" търси изпълнител на проект по "Транзитни пътища V", който обхваща ремонт на пътя Дупница – Самоков (от км 42 до км 78), проектиране и рехабилитация на отсечката Ковачевци – Поповяне (от км 26 до км 33), ремонт на участъка Рельово – Алино (от км 9 до км 13), на пътя Клисура - Самоков - Белчински бани и проектиране и рехабилитация на път I-6 Кюстендил - Перник (от км 34 до км 44). Прогнозната стойност е 17.5 млн. евро без ДДС, а срокът за изпълнение е две години. Изискванията към кандидатите са да имат оборот от 45 млн. евро за последните три години, като 15 млн. от тях трябва да са от строителство и проектиране. Участниците е необходимо да имат достъп до собствен ресурс от поне 1 млн. евро. Крайната цена за изпълнение има тежест 40% при избора на изпълнител, а показателят "Вътрешен баланс на единичните цени" - 60%.

5 млн. лв.
Оборудване за МБАЛ "Св. Марина" във Варна


Министерството на здравеопазването обяви поръчка за доставка, монтаж, инсталация, пускане в действие, обучение за работа и гаранционно обслужване на високотехнологичен линеен ускорител за нуждите на МБАЛ "Св. Марина" ЕАД във Варна. Проектът се финансира от оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013 г. Прогнозната стойност е 5 млн. лева, а срокът за изпълнение - 4 години. Изискванията към участниците са за оборот от 10 млн. лева за последните три години, да имат разрешение за търговия на едро с медицински изделия, лицензия за работа с йонизиращи лъчения. Изпълнител ще бъде избран на база икономически най-изгодната оферта, като техническите характеристики имат тежест 50%, гаранционният срок - 10%, а цената - 40%.

3.258 млн. лева
Пловдив разширява зоологическата градина


Община" target="_blank" >http://www.aop.bg/case2.php?mode=show_doc&doc_id=601695&newver=2">Община Пловдив обяви обществена поръчка за значително разширяване на зоологическата градина. Прогнозната стойност е 3.26 млн. лева без ДДС, а срокът за изпълнение е 180 дни. Новата зоологическа градина ще бъде четири пъти по-голяма от досегашната – площта й ще се увеличи от 9 на 40 дка. Пловдив планира строителството да започне през през лятото, а до края на ремонта животните ще бъдат преместени на други места в страната. Реконструкцията се финансира от бюджета на общината за 2014 и 2015 г. Изискванията към кандидатите са да имат достъп до финансов ресурс от поне 1.5 млн. лева, както и оборот за последните три години от минимум 9 млн. лева. Изпълнителят ще бъде избран на база икономически най-изгодна оферта, като цената има тежест от 40%, срокът - 30%, и техническото предложение - 30%.

2.8 млн. лв.
Застраховка на имоти на образователното министерство


Министерството" target="_blank" >http://www.aop.bg/case2.php?mode=show_doc&doc_id=601446&newver=2">Министерството на образованието обяви поръчка за застраховане на целия му сграден фонд, на държавните училища и на обслужващите звена към ведомството на територията на цялата страна за срок от 4 години. Застраховката трябва да покрива рискове от пожар, експлозия, удар от мълния, буря, градушка, проливен дъжд, ураган, торнадо, вандализъм и др. В документацията на страницата на министерството има списък на всички имоти, публична държавна собственост, предоставени му за управление, и на второстепенните разпоредители с бюджет към него, с данни относно разположението, предназначението и площта на имотите. Участниците трябва да имат положителен финансов резултат за последните три години, оборот от 7 млн. лева за същия период и да разполагат с активи за обезпечаване на технически резерви в размер на 40 млн. лева. Участниците в процедурата следва да разполагат с мрежа от представителства, осигуряваща възможност за пълно застрахователно обслужване на застрахованите обекти във всичките 28 области на страната. През последните три години участниците трябва да са изпълнили успешно не по-малко от два договора със сходен предмет на поръчката и за изпълнението им да разполагат с положителни референции от възложителите.


2.3 млн. лв.
Ремонт на пътища в Костенец


Костенец обяви поръчка за реконструкция и рехабилитация на общински пътища на територията на общината. Проектът се финансира по Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г. Строителството включва общински път от кръстовището на пътя София - Пловдив до кръстовището с път SFO 2372, пътя от кръстовището на отсечката Пчелин - Костенец до махала "Нова". Кандидатите трябва да имат оборот за последните три години не по-малко от 5 млн. лева, както и оборот от сходни обекти най-малко от 2.2 млн. лева. Участникът трябва да притежава финансов ресурс за изпълнение на поръчката в размер на минимум 1 млн. лева и да докаже коефициент на ликвидност, изчислен като съотношение между краткотрайните активи и краткосрочните пасиви, равен или по-голям от 1 (единица). Цената има 50% тежест при избора на изпълнител.

1.121 млн. лева
Водопровод в с. Коларово


Община" target="_blank" >http://www.aop.bg/case2.php?mode=show_doc&doc_id=601737&newver=2">Община Харманли обяви обществена поръчка за изграждане на водопровод от помпената станция в с. Овчарово до резервоар в с. Коларово. Проектът цели да осигури редовно и безаварийно водоснабдяване до селата Коларово и Богомил, община Харманли, ограничаване на отрицателното въздействие върху здравето на хората в района. Проектът се финансира от инвестиционната програма на правителството. Поръчката включва изграждане на водопровод от с. Овчарово до резервоара на с. Коларово с обща дължина 5083 м, изграждане на водоеми в с. Коларово 2x75 куб. м, включително доставка и монтаж на необходимото оборудване. Срокът за изпълнение е 10 ноември 2014 г. Участниците трябва да докажат оборот за последните 3 години от поне 3.3 млн. лева и оборот от строителство и/или рехабилитация на ВиК мрежи не по-малък от 2.8 млн. лв. От участниците се изисква да са изпълнили през последните пет години поне един обект, сходен с предмета на поръчката. Техническото предложение е с най-голяма тежест при избора на изпълнител.

168.240 хил. лева
Заем от 2.8 млн. лева за Велико Търново


Велико" target="_blank" >http://www.aop.bg/case2.php?mode=show_doc&doc_id=601239&newver=2">Велико Търново обяви поръчка за поемане на краткосрочен дълг за финансиране на разходи по европейски проекти, средствата за които предстои да бъдат осигурени в рамките на бюджетната 2014 г. Със заема ще се финансират авансово разходи по проекти по оперативни и други европейски програми. Максималният му размер може да е 2.4 млн. лева. Търговският кредит ще бъде обезпечен със собствени приходи на общината. Максималният лихвен процент може да е ОЛП плюс надбавка до 7%. Прогнозната стойност на поръчката е 168 240 лева. Участниците трябва да са реализирали минимален оборот от извършени услуги по предоставяне на краткосрочни кредити за последните 3 години не по-малък от 7 млн. лева.

Дата: 07.05.2014

Източник: В. Капитал

Прочетено: 1887