30.06.2014

Печат на български банкноти

26 млн. лв.

Българската народна банка обяви поръчка за отпечатване и доставка на български банкноти (5, 10, 20, 50, 100 лв.), емисии на БНБ, при срокове, количества, цени и условия, определени в проекта на договора. Отпечатването и доставката ще се извършва изцяло или на партиди въз основа на направена заявка от страна на възложителя. Прогнозната стойност е 26 млн. лева без ДДС, а продължителността - 4 години. Право да подават заявки имат всички български и чуждестранни физически и юридически лица, отговарящи на поставените условия. Офшорни компании нямат право да участват. Кандидатите трябва да имат положителен финансов резултат от 2011 г. насам и да имат поне 3 изпълнени договора за печат на банкноти. Поне един от изпълнените договори трябва да е с национална централна банка от Европейското икономическо пространство. Оферти се набират до 7 август.

Проектиране и строителство на пътя Горна Малина - Смолско  

18 млн. лв.
 

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви търг за избор на проектант и строител на пътя от с. Горна Малина до с. Смолско и на отсечката му до с. Бенковски, съобщават от агенцията. Строежът и проектирането ще се финансират изцяло от бюджета по програмата "Основен ремонт" на агенцията. Индикативната стойост е 18 млн. лв. без ДДС. Критерият за избор на изпълнител ще е само цената - икономически най-изгодната оферта. Документите ще се подават до 14 август. От пътната агенция посочват, че тези пътища не са ремонтирани основно повече от 30 години и след обновяването им трябва да се подобри отводняването, възможността за поемане на тежки товари, както и безопаснстта на движение.
 

ВиК мрежа в община Гоце Делчев

4 млн. лв.

Община Гоце Делчев обяви поръчка за реконструкция на улична водопроводна мрежа и възстановяване на улична настилка в селата Борово, Корница, Лъжница, Буково и Баничан. Изпълнението на поръчката ще бъде поетапно, като първият етап включва ремонт на ВиК мрежата в селата Борово, Корница, Лъжница и Буково, вторият е ремонт на улиците в същите населени места, а третият - ремонти в с. Баничан. Обектите са строеж трета категория. Общата дължина на водопроводната мрежа, която ще бъде подменена, е 10 098 м. След подмяната на водопровода в отделни участъци от селата е предвидено и възстановяване на уличната настилка. Поръчката е с прогнозна стойност малко над 4 млн. лева без ДДС, а срокът за изпълнение - 15 май 2015 г. Тя се финансира от Програмата за развитие на селските райони. Изискванията към кандидатите са да имат оборот за последните три години от поне 10 млн. лева, както и достъп до собствен финансов ресурс от поне 1.1 млн. лева. Цената има 50% тежест при избора на изпълнител. Оферти се набират до 6 август.

Ремонт на път в община Неделино

3.3 млн. лв.

Община Неделино обяви поръчка за ремонт на пътен участък - от отсечката за пътя Бял извор /Ардино – Бойно/Падина – Неделино/Мадан – Златоград до с. Крайна. Пътят е с обща дължина 4159.61 м, от които 3995.31 м е основен път, а 164.30 м - отклонението към съставната част на с. Крайна, намираща се на десния бряг на р. Неделинска. Предвижда се изпълнение на съоръжения - ремонт, реконструкция и направа на 19 нови водостоци в обсега на основния път и изграждане на подпорни стени – пет различни профила – 25 броя. Поръчката предвижда още полагане на бетонови бордюри и пътни стоманобетонови канавки, дооформяне на откосите, полагане на основния пласт на конструкцията - асфалтобетонен пласт, както и монтаж на стоманена еластична ограда в обсега на основния път. Поръчката е с прогнозна стойност 3.3 млн. лв., а срокът за изпълнение - 6 месеца. Тя се финансира от Програмата за развитие на селските райони. Оферти се набират до 4 август.

Охрана за Българския спортен тотализатор

2 млн. лв.

Държавно предприятие "Български спортен тотализатор" обяви обществена поръчка за охрана на имуществото на БСТ – сграден фонд и находящите се в него движими вещи; за охрана и транспорт на ценни пратки и товари – пари и удостоверителни знаци за участие в организираните от БСТ хазартни игри, както и за доставка на технически системи за сигурност (СОТ). Поръчката е за срок от 3 години. Остойностяването на услугите ще се осъществява месечно на база единична цена за използвана услуга по обект или за доставка на СОТ резервна част, посочена в ценовата оферта на изпълнителя. Участниците трябва да имат оборот от охранителна дейност за последните три години от поне 11 млн. лв. без ДДС, както и да разполагат с не по-малко от 50 автопатрулни автомобила и 50 специализирани бронирани автомобила. Участникът е необходимо да разполага с не по-малко от 50 екипа (звена за охрана на ценни пратки и товари), имащи право да осъществяват дейност в поне 25 от областните градове в страната, и поне 100 служители с разрешително за оръжие. Оферти се приемат до 4 август.

Автомобили за НАП

1.93 млн. лв.

Националната агенция за приходите обяви поръчка за доставка на 60 нови леки автомобила и 10 нови микробуса със специализирано оборудване. Поръчката включва още гаранционно обслужване на доставените автомобили: пълна гаранция, без ограничение на изминатия пробег, за всички производствени и фабрични дефекти, боядисани елементи от купето, повърхностна корозия и перфорация от корозия, дължаща се на дефект в материала или изработката, за период от минимум 24 месеца, но не повече от 56 месеца. Изпълнителят трябва да достави нови, регистрирани и застраховани за една година леки автомобили и микробуси, отговарящи на стандарт ЕВРО 5. Максимално допустимата стойност на цялата поръчка не може да надвишава 1.933 млн. лева без ДДС. Срокът за изпълнение е 28 месеца. Доставката на МПС трябва да се извърши в срок до 120 (сто и двадесет) дни от датата на подписване на договора. Участниците трябва да имат изпълнени поне два договора за доставка на леки автомобили и един на микробуси. Всеки участник трябва да разполага с минимум една сервизна база (собствена, наета или друга) във всеки от градовете, в които са разположени териториалните структури на НАП: София, Варна, Бургас, Велико Търново и Пловдив. Офери се набират до 18 юли.

Сепарираща и компостираща инсталация в Самоков

972 хил. лв.

Община Самоков обяви поръчка за проектиране и строителство на сепарираща и компостираща инсталации към регионалния център за управление на отпадъците в местността Катранджия, на около 3 км североизточно от центъра на града. Инсталацията на площадката на регионалното депо за общините Самоков, Костенец, Долна баня и Ихтиман се финансира по оперативна програма "Околна среда 2007 - 2013" и е с прогнозна стойност 972 хил. лв. Срокът за изпълнение е 5 месеца. Поръчката включва проектиране, строителство, доставка и монтаж на оборудване, провеждане на изпитания и въвеждане в експлоатация, авторски надзор, гаранционен период и отстраняване на дефекти. Участниците трябва да имат оборот от сходни дейности за последните три години от поне 1.7 млн. лв., да разполагат с поне 100 хил. лв. собствен финансов ресурс и да имат изпълнен поне един договор за строителство на инсталация за компостиране.

Преустройство на центъра на Челопеч

903 хил. лв.

Община Челопеч обяви поръчка за паркоустройство и озеленяване на централната част на селото. В обхвата на поръчката влиза премахване на съществуващи настилки при запазване на съществуващите паркови елементи; изграждане на нови настилки, елементи и реконструкция на съществуващите, изграждането на нова площадна част, паркова част и детска площадка; паркоустройство (алеи, широколистна и иглолистна растителност, храсти, затревяване, паркова мебел, обзавеждане и детски съоръжения); ВиК за захранване на фонтан, водни ефекти и поливна система. Прогнозната стойност е 903 хил. лв. без ДДС, а крайният срок за изпълнение - 1 юли 2015 г. Поръчката се финансира от Програмата за развитие на селските райони.

Дата: 30.06.2014

Източник: в. Капитал

Прочетено: 1279