30.06.2014

Производители на безалкохолни напитки от цялата страна се събраха на 26 юни в Родопите, за да отбележат традиционно професионалния си празник Еньовден и да обединят усилия като маркират стратегии в защита на бъдещото устойчиво развитие на сектора.

Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България (АПБНБ) беше основен организатор на празника, а бутилиращите компании ТПК Михалково и Девин АД влязоха в ролята на своеобразни домакини, като отвориха вратите на своите фабрики за гости и партньори.

ТПК "Михалково" показа на своите колеги новите технологични линии за бутилиране на уникалната ествествено газирана вода и изворна вода, за новите води с плодови аромати и новия продукт "Виту". Заместник министър-председателят по икономическото развитие Даниела Бобева уважи събитието и връчи на бутилиращите компании благодарствени грамоти от името на правителство то за дарената от придприемачите минерална вода на засегнатите от природни бедствия райони.

На празника присъстваха всички големи производители в бранша, членове на АПБНБ, между които производители на газирани и негазирани напитки, плодови сокове, фирми, бутилиращи минерална, изворна или трапезна вода, фирми произвеждащи и доставящи суровини, опаковки, технологично оборудване и др. Събитието бе уважено от Българска стопанска камара и председателят на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев, който изрази надежда, че и в бъдеще представителине на бранша ще бъдат социално отговорни.

Дата: 30.06.2014

Източник: БСК

Прочетено: 2009