04.08.2014

Строителство на магистрала "Струма" от Кресна до Сандански
200 млн. лв. 

Национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти" търси строител на лот 3.3 от магистрала "Струма" между Кресна и Сандански с дължина 23.6 км. Изпълнителят трябва да подготви технически проекти, работни чертежи и детайли, да изгради изцяло и пусне в експлоатация участъка. Авансовото плащане ще е 10% от договорената сума. Кандидатите трябва да докажат, че разполагат с достъп до финансов ресурс от 20 млн. лв. за покупка на материали, заплати, осигуровки и данъци. През последните пет години строителите трябва да имат изпълнени договори за строителство, реконструкция или рехабилитация на магистрали или пътища с дължина поне 20 км, поне едно ново строителство на магистрала от 10 км, както и изграждане на мостове. Изисквания има за сертификатите за качество: ISO 9001:2008 и ISO 14001:2004, може и еквивалентен. Към документите се прилагат данни за професионалния опит и квалификация на екипа. Тежестта на цената при избора ще е 75 точки, а на техническото предложение - 25 точки от общо 100. Срокът за подаване на оферти е 3 ноември, а на следващия ден те ще бъдат отворени. Изпълнението на поръчката трябва да приключи за три години и половина.

Строителство на магистрала "Струма" от Благоевград до Крупник
150 млн. лв.

Национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти" търси строител на лот 3.1 от магистрала "Струма" между Благоевград и с. Крупник с дължина 12.6 км. Изпълнителят трябва да подготви технически проекти, работни чертежи и детайли, да изгради изцяло и пусне в експлоатация участъка. Авансовото плащане ще е 10% от договорената сума. Кандидатите трябва да докажат, че разполагат с достъп до финансов ресурс от 20 млн. лв. за покупка на материали, заплати, осигуровки и данъци. През последните пет години строителите трябва да имат изпълнени договори за строителство, реконструкция или рехабилитация на магистрали или пътища с дължина поне 20 км, поне едно ново строителство на магистрала от 10 км, както и изграждане на мостове. Изисквания има за сертификатите за качество: ISO 9001:2008 и ISO 14001:2004, може и еквивалентен. Към документите се прилагат данни за професионалния опит и квалификация на екипа. Тежестта на цената при избора ще е 75 точки, а на техническото предложение - 25 точки от общо 100. Срокът за подаване на оферти е 10 октомври, а на 13 октомври те ще бъдат отворени. Изпълнението на поръчката трябва да приключи за три години и половина.

Проектиране и ремонт на част от болница "Лозенец"
7 млн. лв.

Болница "Лозенец" обявява поръчка за проектиране, инженеринг и изпълнение на строителство и ремонт на сградата на Софийската техническа гимназия в общ. "Възраждане", която ще е учебен корпус за Медицинския факултет към СУ "Св. Климент Охридски". Участниците трябва да докажат, че разполагат с финансов ресурс от поне 3.5 млн. лв., да имат опит от подобна поръчка и да са изпълнявали поне един подобен договор за последните пет години. Освен това те трябва да предоставят сертификати за качество ISO 9001:2008, за околната среда ISO 140001:2004, както и за безопасни условия на труд OHSAS 18001:2007 или еквивалентни на тях. Изисквания има за персонала, който ще работи на обекта - специализирано образование и опит, като към документите за участие се прилагат автобиографии и документи за квалификация. Към документите трябва да има и справка за техническото оборудване на кандидатите и доказателства за собственост върху необходимата за ремонта техника. Крайният срок за приемане на оферти е 17 септември, а поръчката трябва да се изпълни в срок 60 месеца. Техническото предложение има 70% тежест при избора, а цената - 30%. В срок от месец след одобряването на предложения проект избраният изпълнител ще получи 30% от стойността на поръчката.

Доставка на 56 линейки
3.616 млн. лв.

Министерството на здравеопазването търси доставчик на 56 линейки. Кандидатите трябва да имат валидни сертификати за качество и да предоставят договори за изпълнени поръчки за доставки на автомобили през последните три години. Крайният срок за подаване на оферти е 8 септември, като оценката ще е по икономически най-изгодната оферта, изчислена по няколко показателя. С най-голяма тежест от 60 точки (от общо 100) ще е цената. До 30 дни след подписването на договора изпълнителят ще получи 30% от парите си. Сроковете за доставка са 6 месеца, а министерството няма изисквания към икономическото и финансовото състояние на кандидатите.

Информационни системи за енергийна ефективност
1.692 млн. лв.

Агенцията за устойчиво енергийно развитие обявява търг за разработка или надграждане на системи, електронни регистри и база данни, свързани с енергийната ефективност. Поръчката е разделена на три лота и всеки от тях е отделно за софтуер, за IT оборудване, патенти, лицензи и хардуер. Участниците трябва да предоставят списък на изпълнени сходни поръчки за последните три години заедно с доказателство за извършената работа. Ако участва консорциум, се разглеждат сумарно всички изпълнени поръчки от членовете на обединението. Срокът за подаване на документи е 17 септември, а изборът ще е по икономически най-изгодна оферта, с няколко показателя с различна тежест по отделните позиции. Сроковете за завършването на поръчката са до 30 април 2015 г. за една част от нея и 30 юни 2015 г. за останалата.

Община Пловдив търси доставчик на храни
1.612 млн. лв.

Община Пловдив е обявила търг за доставчик на храни за общински заведения. Поръчката е разделена на две позиции - първата е за месо, месни продукти, риба, яйца, млечни продукти и майонеза, за 1 145 833 лв. Вторият лот е за пакетирани продукти, плодови, зеленчукови и рибни консерви. Участниците трябва да имат сертификат ISO 22000:2005 или еквивалентен, а крайният срок за подаване на оферти е 25 август. Сроковете за доставките са три години. Кандидатите трябва да предоставят пакетни оферти и не могат да играят само за отделни продукти. В конкурса ще се допускат търговци и производители. Критерият за избор е най-ниската цена.

"Летище София" ще купува система за изтегляне на самолети
1.564 млн. лв.

Летището в София е обявило търг за покупка на система за изтегляне на аварирал самолет - пътеки за изтегляне, за аварийно спасителни дейности, колонни възглавници и лебедки за стабилизиране. Участниците трябва да имат изпълнени успешно подобни поръчки за последните три години по поне два договора, както и сертификат ISO 9001:2008 или еквивалентен. Срокът за подаване на оферти е 28 август, а критерият е най-ниската цена. Обществената поръчка ще се изпълнява в продължение на 6 месеца.

Община Оряхово ще се дигитализира
1.273 млн. лв.

Общината в крайдунавския град Оряхово търси доставчик на система за управление на архиви и документни фондове, включително и за хартиени, и за електронни. Модулите трябва да позволяват дигитализиране на хартиени копия, обработка и качването им в уеббазирана система, през която ще има бърз достъп до всеки документ. Кандидатите трябва да имат поне една подобна изпълнена поръчка за последните три години, да разполагат с експерти с дипломи и професионален опит, както и със сертификати ISO 9001:2008; ISO 27001:2005 и ISO 20000:2005, или еквиваленти. Крайният срок за подаване на оферти е 8 септември, а победителят ще се определя според икономически най-изгодното приложение. Техническата част и цената ще имат равна тежест от 50 точки. Изпълнението трябва да приключи до края на март идната година, а финансирането е по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

Здравно министерство купува лекарства срещу СПИН
998 хил. лв. 

Министерство на здравеопазването обявява търг за доставка на антиретровирусни лекарства за резерва на програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН". Поръчката е разделена на седем позиции, всяка е за доставка на определен препарат. Оферти могат да се подават както за една, така и за всички позиции общо. Времето за изпълнение е 12 месеца, а плащането на цялата сума по договора ще е авансово, до 15 дни след подписването му. Специални изисквания за финансовото състояние няма, а участниците трябва да имат валидно разрешение за производство, за търговия на едро с лекарства или за внос на медикаменти. Срокът за подаване на документи е 11 септември, а единственият критерий за избор е най-ниската цена.

"Софийска вода" търси кранове
700 хил. лв.

Доставчикът на питейна вода в София търси кранове тип "Бътерфлай", като търгът е разделен на две позиции. Първата е за инструменти с електрическо задвижване, а втората - за такива с пневматично. Участниците трябва да предоставят документи за изпълнени подобни поръчки през последните три години, като критерият за избора им ще е най-ниската предложена цена. Крайният срок за подаване на оферти е 5 септември, а срокът за доставяне на поръчаните кранове е 12 месеца след подписването на договора. От "Софийска вода" посочват, че на избрания кандидат не се гарантират точни количества за доставка.

Дата: 04.08.2014

Източник: в. Капитал

Прочетено: 1661