08.09.2014

Пречиствателна станция за питейни води в Шумен
19 млн. лв.

Шумен прави втори опит да намери изпълнител за проекта за пречиствателна станция за питейни води за града и останалите населени места в общината, след като първата процедура беше отменена от Комисията за защита на конкуренцията. Част от проекта (3.26 млн. лв.) се финансира със средства от инвестиционната програма на правителството "Растеж и устойчиво развитие на регионите". Парите по програмата обаче се отпускат само в случай че има сключен договор за изпълнение до 15 септември, което в случая е невъзможно. Прогнозната цена на съоръжението е близо 19 млн. лв. без ДДС, а срокът за изпълнение 26 месеца от датата на влизане на договора плюс шест месеца за отстраняване на дефекти и пускане в експлоатация. Срокът на договора започва да тече, след като общината осигури финансиране за проекта. Изискванията към кандидатите са да имат собствен ресурс от 2 млн. лв., както и да имат успешно завършени поне две пречиствателни станции за последните 5 години. Цената има 30% тежест при избора на изпълнител, а техническото предложение - 70%. Оферти се набират до 15 октомври.

Изграждане на рибна ферма в Лом
5.4 млн. лв.

Компанията "Троут фарм" ЕООД обяви обществена поръчка за изграждане на многофункционална ферма за култивиране на риба и други водни организми чрез използване на рециркулационна и хидропонна технологии. Фирмата е бенефициент по оперативна програма "Рибарство". Фермата ще бъде изградена в Лом, като дейностите по проекта включват строителството на основна сграда, склад за фураж, оранжерия за пречистване на отпадната вода след пречиствателните станции, оранжерия с хидропонна инсталация, съоръжение за обезводняване, трафопост, вана за дезинфекция на МПС, дезинфекционна пътека за хора, будка за охрана. Във фермата ще се отглеждат дъгова и морска пъстърва и европейски сом. Прогнозната цена е 5.38 млн. лева без ДДС, а срокът за изпълнение е 180 дни след подписване на договора. Участниците трябва да разполагат с финансов ресурс от поне 2.5 млн. лв., както и да са изпълнили еднаква или сходна поръчка за последните пет години на стойност не по-малко от 5 млн. лв. Оферти се набират до 9 октомври.

Сметосъбиране в община Костинброд
5 млн. лв.

Костинброд обяви обществена поръчка за сметосъбиране и транспортиране на неопасни отпадъци от населените места в общината до регионалното депо; за почистване и поддържане на обществени площи, за поддържане на зелени площи, разделно събиране и транспортиране на биоразградими отпадъци (от зелени площи, паркове, градини, домакинства) до компостиращата инсталация на територията на общината. Прогнозната стойност е 5 млн. лв., а срокът за изпълнение е 5 години. Общината се състои от 14 населени места. Участниците трябва да разполагат със собствен финансов ресурс от поне 200 хил. лв.

Зимно поддържане на пътната мрежа в Русе
3 млн. лв.

Община Русе обяви обществена поръчка за поддържане на пътната мрежа през зимата. Тя е за период от 4 години и е разделена на две позиции - зимно поддържане на входно-изходните участъци от републиканската пътна мрежа в чертите на града и зимно поддържане на общинската (четвъртокласна) пътна мрежа. Дейностите включват снегопочистване, съчетано с третиране на пътната настилка с различни по химичен състав препарати в зависимост от температурите (луга, сол, пясък, химикали и др.), денонощни дежурства на хора и техника и  осигуряване на постоянна връзка с дежурния на община Русе и с другите длъжностни лица, ангажирани със снегопочистването. Оферти могат да бъдат подадавани за едната или за двете обособени позиции. Общината ще плати за услугите 3 млн. лв. без ДДС. Цената има 70% тежест при избора, останалите 30% се падат на срока за почистване на цялата площ в часове. Оферти се подават до 3 октомври.

Реконструкция на спортен комплекс в Сухиндол
1.6 млн. лв.

Община Сухиндол търси компания за ремонтиране на спортен комплекс в едноименния град. Избраната компания ще трябва да възстанови, преустрои или да изгради наново следните подобекти и обособени територии: а) зала за фитнес и съблекални към открит басейн. Към фитнес залата има две съблекални, лекарски кабинет, помещение за треньор, санитарни помещения и душове, охрана и отделно санитарно помещение за инвалиди; б) реконструкция на съществуващ открит басейн - 12/25 м; в) детски басейн с диаметър 7 м и техническо помещение; г) спортни площадки за баскетбол, волейбол, тенис на корт и хандбал; д) детска площадка; е) паркинг за 35 автомобила с места за инвалиди. Прогнозната стойност е 1.627 млн. лв. без ДДС, като има отделни цени за всеки обект. От кандидатите се изисква гаранция за участие от 15 хил. лв. и гаранция за изпълнение 1% от стойността на договора. Дейностите се финансират по Програмата за развитие на селските райони, като авансовото плащане е 50%. Срокът за подаване на оферти е 30 септември. Цената ще има 50% тежест при избора на изпълнител, срокът - 30%, а гаранциите - 20%.

Автомобили за прокуратурата
714 хил. лв.

Прокуратура на Република България обяви обществена поръчка за доставка на моторни превозни средства за нуждите на Бюро по защита при главния прокурор. Поръчтата има три позиции - за 6 броя бензинови леки автомобили; за 6 броя дизелови леки автомобили и 2 броя дизелови пътнически автомобили с висока проходимост. Кандидатите могат да подават оферти за една или повече позиции. Стойността на поръчката е 714 хил. лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 90 дни след подписването на договора. Възложителят ще заплати авансово цялата стойност по договора за обществената поръчка в срок до 10 работни дни от датата на сключване на договора. Участниците трябва да представят банкови гаранции, както и сертификат за управление на качеството ISO 9001:2008, или еквивалент, издаден от акредитирана институция. Критерият за избор ще бъде най-ниска цена. Срокът за подаване на оферти е 13 октомври, а отварянето ще бъде на средващия ден. Валидността на офертите трябва да бъде 120 дни.

Дата: 08.09.2014

Източник: в-к "Капитал"

Прочетено: 1125