07.10.2014

Явно е, че правителството трябва да бъде основано на националните приоритети, в това число и приоритетите на българската икономика. И в този смисъл съм доволен, защото това ще е правителство на националния консенсус, каза Божидар Данев, изпълнителен председател на Българската стопанска камара. 

Първото нещо, което трябва да покаже (новото правителство – бел.ред.), е една европейска култура. Ние живеем в една българска среда, това е даденост, статукво, всички тези отделни партии трябва да бъдат обединени в името на националния просперитет и икономическото преуспяване. 

Очакваме това правителство да бъде действително на реформите. Ние от години говорим, че бизнес климатът не е добър. Политиците трябва да покажат първо, че има политическа стабилност и тя е за дълго време, а не до следващите избори.

Продължаваме да очакваме реформите в образователната система, това, което липсва, е справедливост – в обществените поръчки, в банковото обслужване, голямата реформа в сигурността в страната, здравеопазването, пенсионната система. Важно е да има доверие на хората в правителството, независимо в какъв партиен цвят е. 

Интервю на Петър Волгин с Божидар Данев можете да чуете от звуковия файл.

Дата: 07.10.2014

Източник: БНР/BNR

Прочетено: 3263