12.01.2015

Пътен ремонт и поддържане в Бургас
60 млн. лв.

Бургас обяви поръчка за строителство, ремонт и поддържане на улиците, включително участъци от републиканската пътна мрежа на територията на общината, на пътните платна за главно движение, локалните платна, разделителните ивици, велосипедни алеи и тротоари и общинските пътища с техните съоръжения. Поръчката е за следващите 4 години и е с прогнозна стойност 60 млн. лв. Тя е разделена на 6 обособени позиции: за райони "Възраждане", "Зора", "Изгрев", "Освобождение", "Приморие" и "Долно Езерово". Оферти могат да се подават само за една обособена позиция. В обхвата на поръчката влизат целогодишна поддръжка на пътищата и улиците, осигуряваща тяхната нормална експлоатация, ново строителство, доставка на строителни материали, отстраняване на дефекти и гаранционна поддръжка. Участниците трябва да разполагат с финансов ресурс от поне 200 хил. лв., както и да имат опит с изграждане и ремонт на пътища и улици през последните пет години. Цената има 60% тежест при избора на изпълнител. Оферти се набират до 18 февруари.


Почистване на зелени площи в Бургас
25 млн. лв.

Бургас обяви поръчка за целогодишно поддържане и почистване на съществуващи озеленени площи и прилежащи алеи и площадки на паркове, градини, скверове, междублокови пространства, разделителни ивици, залесителни пояси, крайпътно и крайулично озеленяване, декоративна дървесна, храстова и тревна растителност, включително паркови елементи, детски площадки, поливни системи, както и извършване на дейности по изграждане на нови зелени площи на територията на общината. Поръчката е за 4 години, с прогнозна стойност 25 млн. лева и е разделена на 6 обособени позиции: за райони "Възраждане", "Зора", "Изгрев", "Освобождение", "Приморие" и "Долно Езерово". Оферти могат да се подават само за една обособена позиция. Участниците трябва да разполагат с финансов ресурс от поне 200 хил. лв. и да имат опит с изпълнението на сходни поръчки през последните три години, както и да имат подходящ екип и специализирана техника. Цената има 60% тежест при избора на изпълнител. Оферти се набират до 19 февруари.

Доставка на тролейбуси за Плевен
9.3 млн. лв.

"Тролейбусен транспорт" ЕООД - гр. Плевен, обяви обществена поръчка за доставка на 10 нови тролейбуса. Прогнозната стойност е 9.3 млн. лв. без ДДС, като финансирането е осигурено по оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013 г. Възложителят прави уточнението, че към момента няма сключен договор по ОПРР за безвъзмездно финансиране и доставката ще бъде реализирана при осигуряване на средства. Тролейбусите трябва да са с нисък под, единични, с капацитет най-малко 75 пътници и оборудвани с климатик. Те трябва да имат техническа възможност да се наклонят, така че височината на стъпалото да бъде не повече от 7 см. Изпълнителят следва да обучи персонала на възложителя за правилна експлоатация на тролеите и да извършва гаранционна и извънгаранционна поддръжка. Срокът за доставка е 6 месеца. Участниците трябва да имат достъп до финансов ресурс от поне 2 млн. лева. За последните три години те трябва да са доставили или продали най-малко 5 нископодови тролейбуса с асинхронен двигател. Цената има 50% тежест при избора на изпълнител. Оферти се набират до 4 март.

Ваучери за "Софийска вода"

5.4 млн. лв.

"Софийска вода" АД обяви обществена поръчка за отпечатване и доставка на ваучери. Тя е разделена на две обособени позиции: за ваучери за храна и за ваучери за социални придобивки. Поръчката е за срок от 3 години и е с прогнозна стойност 5.4 млн. лв. без ДДС, като сумата за първата позиция е 2.57 млн. лв. без ДДС, а за втората - 2.82 млн. лв. Отпечатването и доставянето на ваучерите за съответната обособена позиция са необходими за средно 1200 служители. Приблизителната номинална стойност на ваучерите за храна на месец за всеки служител е 60 лв., а на ваучерите за социални придобивки - 66 лв. месечно. Съотношението между ваучерите за съответната обособена позиция с номинална стойност от по 5 лева и ваучерите с номинална стойност от по 1 лев е приблизително 95:5. Участниците трябва да имат валидно разрешително за оператор на ваучери за храна, както и да имат опит с изпълнението на сходни поръчки през последните три години. Критерий за избор е най-ниска цена. Оферти се набират до 19 февруари.

Фонтан и водни огледала в центъра на Плевен

780 хил. лв.

Община Плевен обяви поръчка за обновяване и модернизация на централната пешеходна зона на Плевен и изграждане на допълнителни обекти "Водни огледала" и "Пеещ фонтан". Тя се финансира по схема "Зелена и достъпна градска среда" на оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013 г. Максимална стойност на поръчката е до 779 хил. лв., като за обект "Водни огледала" сумата е до 416 287 лв., а за обект "Пеещ фонтан" – до 362 909 лв. Очакваните резултати след изграждането на водните огледала са основно ремонтирани водни съоръжения с площ 259 кв.м; озеленени площи - 273 кв.м; полагане на декинг – 158.5 кв.м; рехабилитирана пешеходна зона – 717.5 кв.м; ремонтирана машинна зала; нова система ефекти за водна и светлинна архитектура; намалени разходи за вода и електричество. Обхватът, основните параметри на обществената поръчка и пълното описание на строителните дейности на обектите са подробно описани в техническата спецификация от документацията. Крайният срок за изпълнение е краят на септември 2015 г. Оферти се приемат до 18 февруари.

Дата: 12.01.2015

Източник: в. Капитал

Прочетено: 1503