02.02.2015

Затворническо общежитие в с. Дебелт
3.63 млн. лв.

Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" обяви обществена поръчка за  преустройство и смяна на предназначението на бивши сгради на МВР - полицейско управление и противопожарно депо в с. Дебелт, в затворническо общежитие "Дебелт" към затвора на Бургас. Общежитието се финансира по проект "Подобряване на стандартите в затворите и следствените арести чрез ремонтиране на инфраструктурата, за да се осигури зачитане на човешките права", финансиран от Норвежкия финансов механизъм. Срокът за изпълнение е 240 дни. Участниците трябва да разполагат с финансов ресурс от поне 300 хил. лв., необходими за осигуряването на материали, консумативи, средства за работни заплати и свързаните с тях данъци и осигуровки. През последните 5 години те трябва да са завършили успешно три или повече строителства - ново строителство или основен ремонт и/или реконструкция и/или преустройство на сгради, като поне едно от тях на сграда с разгъната застроена площ над 5000 кв. метра. Оферти се набират до 10 март.

Ремонт на инфраструктура в Стражица

2.6 млн. лв.

Община Стражица обяви обществена поръчка за ремонт на улици, площади, вътрешно-квартални пространства и общински пътища. Тя е за срок от две години и е с прогнозна стойност 2.6 млн. лв. Предвидените дейности са възстановяване и поддържане на уличната настилка. Възложителят посочва, че договор с избран изпълнител ще бъде сключен след осигуряване на финансиране. Ако общината не осигури финансиране в рамките на една година, всички споразумения се прекратяват. Участниците трябва да разполагат с финансов ресурс от поне 520 хил. лв., както и през последните пет години да са изпълнявали сходни договори за строителство и ремонт на пътища и/или улици от I до IV клас. Кандидатите могат да подават оферти до 25 февруари.

Ремонт на улици в Пловдив

2.5 млн. лв.

Община Пловдив обяви обществена поръчка за текущ ремонт на улици и пътища. Тя е разделена на две обособени позиции: 1. текущ ремонт на улици и пътища в райони Тракия, Източен и Южен; 2. текущ ремонт на улици и пътища в райони Централен, Северен и Западен. Всяка е с прогнозна стойност 1.25 млн. лв. без ДДС и със срок за изпълнение до края на 2015 г. Участниците трябва да разполагат с финансов ресурс в размер на 50% от прогнозната стойност на съответната обособена позиция, за която участват, а именно: минимум 625 хил. лв. без ДДС. Те трябва да имат опит с успешното изпълнение на поне три сходни договора. Критерият за избор на изпълнител е най-ниска цена. Крайният срок за оферти е 9 март.

Ремонт на ВиК мрежа в Павликени
2.43 млн. лв

Община Павликени обяви обществена поръчка за подмяната на част от водопроводната мрежа на град Павликени. Ще бъдат сменени стари тръби с обща дължина 20 579 м. По мрежата ще се монтират и следните арматури: противопожарни кранове надземни ф70/80 - 134 бр.; спирателни кранове ф80 – 188 бр.; спирателни кранове ф100 – 16 бр.; спирателни кранове ф125 – 3 бр.; спирателни кранове ф150 – 13 бр.; спирателни кранове ф200 – 11 бр. - спирателни кранове ф250 – 1 бр. Срокът за изпълнение е 10 месеца. Поръчката се финансира от ПУДООС (Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда). Участниците трябва да имат опит в изпълнение на подобни обекти през последните 5 години: ново строителство, основен ремонт, реконструкция на водопроводна мрежа – не по-малко от 5 км, като поне 10% от изискуемия минимум да е изпълнен по безизкопна технология. Оферти се набират до 9 март.

Консумативи за ИСУЛ
1.9 млн. лв.

УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" ЕАД обяви обществена поръчка за доставка на лабораторни реактиви, химикали и специфични консумативи. Те са описани в спецификацията към поръчката. Прогнозната стойност е 1.92 млн. лв. без ДДС, а срокът на изпълнение е 12 месеца. Средствата ще се осигурят от Националната здравно-осигурителна каса. Заплащането се извършва след представяне на фактура за доставка с отсрочка от 60 дни. Възложителят няма финансови и икономически изисквания. Участниците трябва да имат разрешение за търговия на едро с медицински изделия. Критерият за избор е най-ниска цена. Оферти могат да се подават до 23 февруари.

Аквапарк в Копривщица
1.74 млн. лв.

Община Копривщица обяви поръчка за изграждане на многофункционален парк (аквапарк). Комплексът представлява многофункционален басейн, водни атракции и водна пързалка и детски басейни със затревено плажно пространство около него, обслужваща сграда, душове и паркинг за автомобили, велосипеди и мотоциклети паркинг. Проектът се финансира по Програмата за развитие на селските райони. В поръчката са включени: 1. изграждане на площадкова канализация; 2. изграждане на площадков водопровод; 3. изпълнение на армировъчни, кофражни и бетонови работи; 4. изпълнение на зидарски и довършителни работи; 5. изграждане на вътрешна канализация; 6. изграждане на вътрешен водопровод; 7. изграждане на електроинсталации; 8. изграждане на ОВК инсталации; 9. паркоустройствени работи; 10. доставка и монтаж на конструкцията на басейна; 11. доставка и монтаж на технологични компоненти; 12. доставка на обзавеждане. Крайният срок е 15 юли 2015 г. Кандидатите трябва да имат собствен финансов ресурс от поне 500 хил. лв., както и да са изпълнили поне два сходни обекта за последните 5 години. Крайният срок за представяне на оферти е 10 март.

Поддържане на район "Одесос" във Варна

1.4 млн. лв.

Община Варна обяви поръчка за паркоустрояване: поддържане и изграждане на зелени площи, резитба и отсичане на дървета на територията на район "Одесос". Тя включва поддържане на около 385 дка тревна и алейна площ и приблизително 9000 дървета. Предвидени са дейности: изграждане на зелени площи, изграждане на поливни системи, поддържане и ремонт на същите, резитби и отсичане на дървета, поддържане на чистота в местата за широко обществено ползване – паркове, градини и др., поддържане на чистотата в зелени площи по улици и булеварди (средни ленти и прилежащи площи) и др., включително събиране и извозване на технологичен отпадък от дейността, компостиране и др. Срокът на договора е до края на януари 2016 г. Няма изискване за финансови и икономически възможности. Участниците трябва да имат минимум една изпълнена услуга за последните три години, еднаква или сходна с предмета на обществената поръчка (озеленяване и поддържане на зелени площи). Оферти се набират до 9 март.

Дата: 02.02.2015

Източник: в. Капитал

Прочетено: 1288