18.02.2016

По схема „Добри и безопасни условия на труд“ могат да кандидатстват микро, малки, средни и големи предприятия.

„През следващата седмица стартира схема по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 за подобряване условията на труд в предприятията. Общата стойност на средствата по нея е 80 млн. лева“, обяви заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, по време на Икономически форум 2016 „Предизвикателствата пред икономиката на България“. Събитието е под патронажа на заместник министър-председателя по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев.

По схема „Добри и безопасни условия на труд“ могат да кандидатстват микро, малки, средни и големи предприятия. „Изискване за съфинансиране има само за големите предприятия в размер на 20 % от сумата на проекта“, посочи заместник-министър Русинова. „За всички останали предприятия осигуряваме 100% безвъзмездна помощ“, подчерта тя.

Фирмите могат да подават проектни предложения, свързани с осигуряване и подобряване на условията на труд, за осигуряване на транспорт на наетите в предприятията и за социални иновации. Стойността на проектите може да бъде от 50 000 до 400 000 лева.

„Считаме, че към тази схема ще има интерес от страна на работодателите“, заяви заместник-министър Русинова. Очаква се подкрепените предприятия да бъдат най-малко 400 и включени в мерки 8000 заети лица.

Повече информация за схемата „Добри и безопасни условия на труд“.

Още по темата:

Оперативната програма на МТСП първа получи финансиране от ЕК

ОП „Развитие на човешките ресурси“ разпределя 30 млн. лв. за работодатели, които наемат безработни младежи до 29 г.

Министър Ивайло Калфин: С 20 млн. лв. Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ подпомага социалното предприемачество

Възможностите за подкрепа на бизнеса по ОП „Развитие на човешките ресурси“ представи заместник-министър Зорница Русинова в Стара Загора

 

 

Дата: 18.02.2016

Източник: МТСП

Прочетено: 1728