15.11.2016

Днес стартира изложението „ Изложба за иновации“, част от престижното събитие European innovation summit.

Събитието се провежда в Европейския парламент в Брюксел, по покана на Евродепутатът Андрей Новаков, чийто екип организира изложбата. Участва и дългогодишния член на ИКЕМ – фирма "Транспортна електроника – 91" ООД.  Заслуга за реализацията има и фирмата ЕЛМОТ от Стара загора, като разработчик на техноилогията за производство и изработка на функционалните образци.

На изложбата е представен иновативния български електрически мотор с постоянни магнити и течно охлаждане предназначен за задвижване на електромобили.

Двигателят е патентован в България от проф. д-р Енчо Попов, който бешебеше награден от ИКЕМ през 2015 с „Кубратов меч“ – за цялостен принос в сферата на електрическата мобилност в България.

Изложбата е свързана със стратегията на ЕС за икономическо развитие благодарение на технологии и иновации. Вчера бе официалното откривана на изложението, на което заинтересованите страни от бизнес и научните среди, както и представители на Европейския парламент ще имат възможност да съберат впечатления от изложбените експонати.

Официалното закриване ще бъде на 17-ти ноември от 19.00 ч.

Дата: 15.11.2016

Източник: ИКЕМ

Прочетено: 1798