04.02.2017

бТВ, Тази събота и тази неделя, 4 февруари 2017 г.

Всеки подрежда живота си по различен начин. При мен промяната от „Дондуков” 2 към БСК се случи на битово ниво и на психологическо. Надявам се новата си длъжност да я обикна, така както обичах и това да съм вицепрезидент. Това заяви в сутрешния блок на bTV бившият вицепрезидент Маргарита Попова в първото си интервю след като напусна „Дондуков” 2 и зае поста на заместник-председател на Българската стопанска камара (БСК).

Маргарита Попова коментира, че не иска да дава съвети на политиците, а очаква да види тяхното политическо самосъзнание. "Ще се отдам с целия си професионален и емоционален капацитет на хората в бизнеса – единствените, които дърпат държавата напред", каза тя.

Попова отбеляза, че у нас "хората са много разделени – от бедност, от неудовлетвореност, корупцията е в отвратително широки размери – от най-високите до най-ниските нива, а чувствителността намалява". Според нея, България не е най-корумпираната държава в ЕС, но това явление се отразява много лошо на средата – на бизнес средата, на политическата среда, на българския народ като цяло.

"Никога не съм била част от каквито и да е било модели – нито бизнес модели, нито модели в политическата класа, нито на каквито и да е лобита. За разлика от други хора, които много говореха за модела Кой, но не и за други модели, които са огледални на Кой и правят невъзможно държавата да върви с големи крачки напред. Винаги съм била индивидуалист, човек на себе си", каза Попова. 

вж. ВИДЕО

Дата: 04.02.2017

Източник: БСК

Прочетено: 1465