28.06.2017

ИКЕМ е единствената в страната браншова организация, която има цялата необходима експертност за създаване на кадри в тази област.

Нова за България и света сфера набира скорост в последните години - Електрическата мобилност, а ИКЕМ е единствената в страната браншова организация, която има цялата необходима експертност за създаване на кадри в тази област. Благодарение на своето постоянство и усилена работа в сферата на висшето и професионално образование, бяха открити две магистратури по Електрическа мобилност, първият център за професионално обучение в тази област, три нови специалности в национални професионални гимназии и беше написан първият български учебник за Електромобили.

Следващата планирана ключова стъпка е обучението на първите преподаватели от професионалните гимназии.

Всичко това е необходимо, защото бизнесът вече усеща липсата на кадри, които да са обучени за услугите съпътстващи електрическата мобилност - техници, монтьори и други. Практиката показва, че местният бизнес е готов да изпрати редица свои служители на обучение в чужбина, защото тук не съществуваше подходяща среда, в която да бъдат обучавани. Тази система за създаване на устойчиви кадри, по която работи екипът на ИКЕМ, ще обърне този процес в полза на бизнеса и младите хора в България.

Дата: 28.06.2017

Източник: Ел Медиа

Прочетено: 1575