14.12.2017

Търговско индустриална камара - Бургас празнува своя 110-и рожден ден и 35 години от възстановяна на камарата с изискан коктейл в интерхотел "България". На тържествена церемония бяха връчени и годишните награди на ТИК. Гости на празника бяха областният управител Вълчо Чолаков, председателят на ОбС Костантин Луков, кметът на Община Бургас Димитър Николов, почетни консули, представители на палати и камари, с които ТИК има договорни отношения, управители и собственици на филми - членове на камарата.

Поздравителни адреси по случай двойния празник на ТИК изпратиха - от Запорожката Търговско индустриална камара, от Уралската Търговско промишлена палата, Руска федерация, от Асоциацията на работодателите и Търговско промишлена палата – град Овиедо, Испания, от Германски обучителен център - Германия, Божидар Данев - председател на Българска стопанска камара.

Гостите поздрави и Видка Вълчева - изпълнителен директор на ТИК, която връчи и част от наградите на отличените фирми.

Грамоти получиха няколко професионални гимназия за показаните отлични резултати и доброто партньорство с бизнеса. Сред отличените е и ПГЕЕ "Константин Фотинов" - Бургас. Отличието получи директорът на гимназията Коста Папазов.

Почетна грамота бе присъдена и Държавния архив, който съхранява историята на ТИК. В архива ще отидат и рекламните материали и клипове, които бяха изработени специално за 110-а годишнина на камарата.

Призовете традиционно се връчват в три категории - "Малки предприятия", "Средни предприятия" и "Големи предпрития".

Златен знак и диплом в категория "Големи предприятия" получи "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД с управител Улрих Хеппе.

Голямата награда - пластика "Икар" в категорията средни предприятия получи "Ремонстрой" АД с управител Руси Куртлаков. "Човек така е устроен, като получи награда да се радва. Но прочетох, че Бургас е на осмо място по средна заплата в страната. Затова искам да призова колегите да направим така, че да създадем нови работни места и да увеличим възнаграждението, за да може през 2018 година Бургас да заеме своето заслужено място след столицата", каза Куртлаков след като получи приза.

Златен знак и диплом бе връчен и на университет "Проф. д-р Асен Златаров". Отличието получи ректорът доц. Магдалена Миткова.

Юбилейна награда по случай годишнината на ТИК получиха и Областна управа и Община Бургас. "Надяваме се, 2018 година да е по-успешна за бизнеса. Знам, че вие трудно намирате кадри. Ние с г-н Куртлаков много се уважаваме и искам да кажа, че цифрите, които той посочи са за област Бургас. Ако бяха само за града, щяхме да сме на по-предни места", заяви кметът Димитър Николов.

Празникът продължи с богата музикална програма. На финала бе разрязаха и тортата.

Медиен партньор на тържествената церемония бе сайт "Черноморие".

Дата: 14.12.2017

Източник: Черноморие

Прочетено: 3848