26.03.2018

Центърът за професионално образование при БСК с награда в категория "Наука и образование"

На 26 март 2018 г., за седма поредна година Националната браншова организация за електрическа мобилност ИКЕМ връчи Годишните награди „Кубратов меч“ – за принос в развитието на електрическата мобилност в България през 2017 г.

Гости на събитието бяха евродепутатът Петър Курумбашев - член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика и на Комисията по транспорт и туризъм в Европейския парламент, заместник-председателят и главен секретар на Българската стопанска камара Маргарита Попова, заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, председателят на Постоянната комисия по транспорт и туризъм към Столичния общински съвет Екатерина Йорданова и заместник-кметът по транспорта на Столична община Евгени Крусев.

Наградите "Кубратов меч" са традиция за ИКЕМ още от 2012 г. и чрез тях организацията изразява своята признателност към отдадените в направление „Електрическа мобилност“.

В категория „Наука и образование“, за участници в образователния модел на ИКЕМ, допринесли за създаването на кадри за нуждите на електрическата мобилност в България, и за научен принос в сферата на електрическата мобилност отличените са:

В категория „Екипен проект за 2017 г.“, за осъществяването на успешен модел за внедряване на електробуси в България и мултиплицирането му в Австрия и Италия призът отива при „Чериът Моторс“ АД – София.

„Райд Шеър България“ АД получи отличието в категория „Български продукт 2017“, за въвеждане на услугата „споделена мобилност“ СПАРК, създаваща възможност за намаляване на трафика и устойчиво придвижване с електрически превозни средства.

АК Магнит АД – София е отличената компания в категория „Бизнес постижения през 2017 г.“, за цялостен модел на производство на зелена енергия, инсталиране на зарядна станция и нейното потребление за транспортните нужди на компанията.

Голямата награда „Кубратов меч” за цялостен принос в сферата на електрическата мобилност в България, за разработка на цяла гама зарядни станции за електрически превозни средства, включително на зарядна станция за бърз заряд - 44 киловата, и развойна дейност в тази област, беше връчена на „Елпром ЕМЗ“ - гр. Шабла, с управител Димитър Арнаудов.

ВЖ. СНИМКИ

Дата: 26.03.2018

Източник: ИКЕМ

Прочетено: 2401