27.06.2018

ИКЕМ и "Софийски форум за сигурност" подписаха меморандум за сътрудничество.

Меморандумът бе подписан от Йордан Божилов, Председател на "Софийски форум за сигурност" и от Илия Левков, Председател на УС на ИКЕМ. Споразумението е в областта на енергийната сигурност, като елемент от националната сигурност на България. 

Целта е да се обединия усилията на двете организации за по-тясно сътрудничество при анализиране на рисковете и заплахите за сигурността, свързани с ускореното развитие на електромобилността. Както и при подготовка на различни документи в областта. 

Партньорите се ангажират с работа по темата за сигурността и енергийната сигурност в България и региона, обмена на ценна информация за развитието на тази сфера, обсъждането и проучването на  възможностите за развиване на национални, регионални и международни партньорства в различни области на обществения живот, публичните политики и икономиката. 

"Софийският форум за сигурност" е неправителствена организация, чиято основна цел е да създаде платформа за обсъждане на актуални въпроси на международната и националната сигурност. Негова цел е да привлече в дискусиите представители на държавната и местната администрация, на академичните среди, бизнеса и неправителствения сектор. Специално направление в дейността на форума е обучаването на млади лидери.

Дата: 27.06.2018

Източник: ИКЕМ

Прочетено: 2200