26.07.2018

В отговор на резултатите от споразумението, постигнато вчера между президентите Юнкер и Тръмп, да се работи за постигане на търговско споразумение с нулеви тарифни и нетарифни бариери и нулеви субсидии за неавтомобилни промишлени стоки, както и за реформиране на Световната търговска организация за справяне с нелоялните търговски практики, да се въздържат от нови тарифи и да решат тарифите за стомана и алуминий и мерките за ребалансиране, президентът на BusinessEurope Пиер Гатаз коментира:

"Разумът надделя! Дневният ред на разговорите между ЕС и САЩ за премахване на ескалацията на сегашния търговски конфликт е правилният. Премахването на тарифите и другите бариери пред търговията и инвестициите може да донесе ползи за бизнеса и гражданите от двете страни на Атлантическия океан. Европейският бизнес е готов да даде своя принос в дискусиите между ЕС и САЩ. Президентът Юнкер и членът на Комисията Малмстрьом са свършили отлична работа."

От своя страна, генералният директор на BusinessEurope Маркус Байрер добави:

"Ангажиментът за съвместна работа по реформата на СТО е от решаващо значение. Европейският бизнес иска равни условия с модерни и ефективни правила. По отношение на СТО също сме готови да участваме в дебата и да внесем конструктивни предложения за подобряване на световната система за търговия. "

Дата: 26.07.2018

Източник: BusinessEurope

Прочетено: 6954