19.11.2018

15-то издание на ВИФ, под мотото "Диалог за бъдещето 2018: Икономиката среща политиката", е част от календара на официалните събитията на Австрийското председателство и се провежда под патронажа на федералния канцлер на Австрия г-н Себастиан Курц.

Изпълнителният председател на БСК Радосвет Радев участва във Виенския икономически форум, който се проведе на 19 ноември 2018 г., в австрийската столица. Това е 15-то по ред издание и се проведе под мотото „Икономиката среща политиката“ и под почетното председателство на австрийския канцлер Себастиян Курц.

Форумът е включен в официалната програма на Австрийското председателство на Съвета на ЕС, което е трето по ред в историята на страната след влизането й в Общността.

В програмата на 15-ия Виенски икономически форум, който се проведе в Къщата на инженерите (двореца „Ешенбах“), в сърцето на австрийската столица, бяха включени две сесии. Сутрешната дискусия бе на тема „Регионалното сътрудничество като част от европейската интеграция и дигитализация на Балканите“. Заедно с еврокомисаря по цифрова икономика и общество Мария Габриел, в дискусията участваха премиерите на балканските държави, които са и почетни патрони на Виенски икономически форум. Следобедната сесия също беше "гореща" със своята тема „Икономиката среща политиката“. Акцентите бяха насочени към това как едно силно икономическо сътрудничество може да допринесе за една по-силна Европа.

Сред участниците в 15-ия юбилеен Виенски икономически форум бяха отново, както високопоставени представители на регионалната и европейската политика, така и президенти, изпълнителни директори и ръководители на успешни и добре познати икономически субекти от австрийската, регионалната, европейската и световната икономика.

Дата: 19.11.2018

Източник: БСК

Прочетено: 4689