16.04.2019

Стартираха тридневните изложения и конференции, организирани от Виа Експо - "Енергийна ефективност и ВЕИ", "Управление на отпадъци" и "Интелигентни градове".

Стартираха тридневните изложения и конференции, организирани от Виа Експо - "Енергийна ефективност и ВЕИ", "Управление на отпадъци" и "Интелигентни градове". По време на официалното откриване приветствие поднесе Радосвет Радев, председател на Българска стопанска камара.

Той подчерта, че  днес повече от всякога е важно новостите да достигат по-бързо до пазара и да се внедряват, да се отдели повече време на кръговата икономика, защото тя е моделът на бъдещето и да се търси максимално усвояване на потенциала на възобновяемата енергия в практиката.

"Вярвам, че в рамките на тези три дни,  десетки от вас ще намерят своите бизнес партньори от балканските страни, ще открият нови ниши за развитие или просто ще си сверят часовника с последните тенденции в сферата на енергийната ефективност, управлението на отпадъци и интелигентните градове", каза по време на официалното откриване Радосвет Радев.

За поредна година Виа Експо организира изложенията ЕЕ и ВЕИ (енергийна ефективност и възобновяема енергия),Save the Planet (управление и рециклиране на отпадъци) и Smart Cities (интелигентни градове) в периода 16-18 април, Зали 5 и 6, ИЕЦ, София. В изявата участват компании от 14 държави, които  представят ресурсно ефективни и рентабилни решения с приложениe в индустрията, общините, селското стопанство и домакинствата.

Освен като институционален партньор, БСК участва и с щанд в тазгодишното изложение Save the Planet. На щанда (зала 6, щанд B3) може да се запознаете с възможностите на интернет базираната платформа за повторна употреба на отпадъците, как можете да печелите от вашите отпадъци и да си осигурите качествени суровини.

 

Дата: 16.04.2019

Източник: БСК

Прочетено: 5581