21.05.2019

По инициатива на Българската стопанска камара - съюз на българския бизнес се проведе работна среща за представянето на електронните административни услуги на ДА „Електронно управление“ и се обсъди прилагането на Закона за хората с увреждания. На срещата присъстваха представители на различни сектори от индустрията – членове на БСК.

Директорът на отдел „Информационни системи  оперативна съвместимост“ Николай Минев представи възможностите платформата „Единен портал за електронни административни услуги“. Той изтъкна предимствата ѝ за българския бизнес и онагледи практическата работа в нея.

По информация на ДА „Електронно управление“ вече се извършват 1,5 млн. справки месечно от страна на администрациите и бизнеса. Електронната платформа е достъпна и за граждани от страни-членки на Европейския съюз.

Втората част от срещата беше посветена на позицията на БСК, свързана с прилагането на Закона за хората с увреждания. В дискусията относно проблемите, произтичащи от ЗХУ, се включиха представители от основни сектори на индустрията, които обмениха идеи за справянето със затрудненията, които възникват пред тях от прилагането на нормативната уредба. 

 

Дата: 21.05.2019

Прочетено: 1332