04.07.2019

За трета поредна година Банка ДСК (член на БСК) спечели наградата за „Ефективност“ на Асоциация Банка на годината.

На гала церемонията вчера Главният изпълнителен директор на Банка ДСК г-жа Виолина Маринова прие наградата от името на цялото ръководство на финансовата институция. Освен наградата за най-ефективна банка на 2018 г., Банка ДСК получи и специален приз „Банкова сделка на годината“ по повод придобиването на Експресбанк.

„За мен е изключителна привилегия да оглавявам една от най-успешните банкови институции в България. Наградата за „Ефективност“ на Асоциация Банка на годината е още едно признание за това, че сме най-добри в това, което е същината на нашия бизнес днес – кредитирането и модерните транзакционни операции. Приемам тези награди от името както на управителния съвет, така и на всеки служител на банката. Защото само благодарение на ежедневните усилия на всеки един от нас, е възможно да вървим напред и да постигаме високи резултати. Пред нас стоят много предизвикателства, но съм сигурна, че догодина, когато успешно приключим интеграцията с Експресбанк, ще си тръгнем от церемонията с още повече награди“, заяви г-жа Виолина Маринова по повод поредните престижни отличия за Банка ДСК.

Наградата за "Ефективност" е една от основните категории, които участват в определянето на голямата награда "Банка на годината" на Асоциация Банка на годината. Според организаторите най-ефективната банка е тази, която печели най-много от присъщата й дейност - кредитиране и обслужване на парични операции, като същевременно поддържа оптимално разпределение на активите си и следи стриктно риска в своя портфейл.

Банка ДСК печели приза за най-ефективна банка на годината за четвърти път откакто е създадена категорията.

Дата: 04.07.2019

Източник: ДСК

Прочетено: 2038