16.09.2019

Председателят на БСК Радосвет Радев участва в тържествената церемония по откриване на новата учебна година в Университета за архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) – София, заедно с министъра на туризма Николина Ангелкова, проф. д-р инж. Иван Марков - ректор на УАСГ, проф. Славейко Господинов - зам.-ректор на УАСГ, инж. Здравко Здравков - главен архитект на София, и други изтъкнати преподаватели и специалисти.

Тази година близо 3000 млади хора ще се обучат в различните специалности и степени на квалификация в УАСГ. Около 750 са студентите, които ще прекрачат прага на университета за първи път.

В качеството си на председател на БСК, искам да Ви кажа, че българските работодатели имат нужда от всеки един от Вас, затова се надяваме да останете в България. Като инвеститор, знам колко е важна Вашата работа. В никакъв случай не приключвайте образованието си само с формата или функцията – най-важното е да можете да обуете обувките на инвеститора и да направите този рационален компромис между добра естетика и постижима инвестиция. Трябва да се научите да мислите – за всичко останало има „Гугъл“. В качеството си на баща на първокурсничка, годините между 20 и 25 се случват само веднъж в живота, затова намирайте време за себе си, за купона, за любов. Защото на страната ни са нужни и деца“, каза Радосвет Радев пред бъдещите архитекти, строители и геодезисти.

 

Дата: 16.09.2019

Източник: БСК

Прочетено: 5602