10.10.2019

С писма до главния преговарящ от ЕС за Brexit Мишел Барние, председателя на Европейския съвет, Финландското председателство на Съвета на ЕС и председателя на Европейската комисия, най-големият бизнес съюз в Европа – BusinessEurope, обръща внимание върху недостатъците в мерките за действие в извънредни ситуации.

Междувременно, правителството на Обединеното кралство публикува на 10 октомври 2019 г. актуализация на временния тарифен режим на Обединеното кралство, ако се стигне до Brexit без сделка. В сравнение с версията, публикувана през март, са направени три основни изменения:

  1. по-ниски тарифи за тежкотоварни превозни средства, които влизат на пазара на Обединеното кралство, постигайки по-добър баланс между нуждите на британските производители и МСП, които съставляват британската транспортна индустрия, като се гарантира, че ключовите програми за подмяна на автопарка, които помагат за намаляване на въглеродните емисии, могат да продължат;
  2. коригиране на тарифите за биоетанол, за да се запази подкрепата за производителите от Обединеното кралство, тъй като доставката на това гориво е важна за критичната национална инфраструктура;
  3. прилагане на тарифи за допълнителни продукти за облекло, за да се гарантира преференциалният достъп до пазара на Обединеното кралство, който понастоящем е наличен за развиващите се страни (в сравнение с други страни).

Дата: 10.10.2019

Източник: БСК

Прочетено: 26573