30.01.2020

Радосвет Радев връчи наградата за индустриално управление на Ярослав Дончев, изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“ АД

Председателят на БСК Радосвет Радев, който е и член на УС на Фондация „Атанас Буров“, участва тази вечер в церемонията по връчването на годишните награди на Фондацията.

Номинациите за наградите „Буров“ бяха гласувани от 78 настоятели и наградени в предишни години от фондация “Атанас Буров”, а тазвечершната церемония събра около 150 представители на финансовия и бизнес елит. През 2020 г. се навършват 145 години от рождението на патрона на Фондацията – Атанас Буров.

През 2020 г. за индустриално управление призът си поделят мениджърите на две компании, членове на БСК – „Идеал Стандарт – Видима“ АД – Севлиево, и „Алкомет“ АД – Шумен. Ярослав Дончев, изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“ АД, и Фикрет Индже – председател на Надзорния съвет на „Алкомет“ АД, са получили равен брой гласове.

Наградата на „Идеал Стандарт – Видима“ АД бе връчена от Радосвет Радев, а на „Алкомет“ АД – от миналогодишния носител на отличието Красимир Дачев, председател на борда на директорите на групата "Технология на металите Ангел Балевски" АД и "Свилоза" АД.

Наградата „Буров“ е един ден в годината, но честният български бизнес се доказва всеки ден“, каза Радосвет Радев, връчвайки наградата на Ярослав Дончев.

За банкер на годината Наградата „Буров“ получи Димитър Шумаров, изпълнителен директор на Юробанк България АД. Призът му бе връчен от Виолина Маринова – председател на УС на Фондация „Атанас Буров“, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК, и член на УС на БСК.

Фондация „Буров“ е създадена през 1992 г. с мисията да съхрани и предаде философията на Атанас Буров за изграждане на демократична държава и просперираща икономика чрез модерна финансова система. Призовете „Буров“ за банково дело се връчват на най-изявените представители на финансовия сектор в България – наследници на ценностите на Атанас Буров.

Дата: 30.01.2020

Източник: БСК

Прочетено: 4397