13.02.2020

Председателят на Търговско-индустриална камара - Бургас Жорж Дерелиев връчи почетния знак на посланик Алехандро Поланко Мата. 

Посланикът на Испания у нас - Негово Превъзходителство Алехандро Поланко Мата получи почетния знак на бургаската Търговско-индустриална камара. Той е на първото си официално посещение в Бургас, след като официално встъпи в длъжност.

Първата среща на дипломата в морския град бе с ръководството на ТИК. В нея участваха и почетният консул на Естония в Бургас Петко Русинов и Диян Димов - изпълнителен директор на "Пристанище Бургас" ЕАД.

Посланикът бе придружаван от съветника в мисията в София - Хосе Анреас Сантос, от съветника по културните въпроси Анхелес Аластруе, съветника по търговско-икономическите връзки Ева Поведано и от почетния консус на Испания във Варна Христо Досев.

Новият посланик на Кралство Испания у нас Алехандро Поланко Мата е роден в столицата Мадрид. Постъпва на дипломатическа служба през 1987 г. в дирекция "Международни финансови институции".

В дългия си професионален път в Министерство на външните работи е заемал длъжностите зам. - директор човешки ресурси, генерален секретар на фондация "Съвет Испания – САЩ" и генерален директор "Дипломатическа служба".

След мандата си в Мавритания е назначен като генерален директор "Риболовни ресурси и аквакултури" в Министерство на околната среда, селските и морски райони.

Заемал е дипломатически постове в Австрия, Словения и Мароко, бил е посланик на Испания в посолствата в Мавритания, Мали и Алжир.

Снимка Лина Главинова

 

 

Дата: 13.02.2020

Източник: Черноморие-бг

Прочетено: 4253