18.03.2020

От Българската стопанска камара разработват платформа за обмяна на свободни ресурси и суровини между компаниите в условията на извънредна ситуация.

Обсъждаме мерките, които ще предприеме държавата и дали здравната икономика ще издържи. Икономиката е под карантина и бизнесът търпи големи загуби и щети. Това каза в ефира на Дарик радио председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев.

"В момента на плюс са фармацията и доставките на храни. По нов начин изглеждат интернет компаниите. При част от тях има 20-30% ръст. Това е заради ускорената дигитализация в извънредната ситуация. Медийният отрасъл и здравеопазването са жизненоважни в момента."

В Министерството на финансите ще бъде открит телефон за получаване на сигнали за неразплатени задължения към бизнеса.

Ако епидемията от коронавируса у нас приключи в рамките на първото полугодие, това ще даде шанс за възстановяване на българския морски туризъм, който в момента е в катастрофално положение, каза още Радосвет Радев в ефира на Дарик радио.

Председателят на работодателската организация посочи, че до момента няма реално предприети от държавата мерки за подкрепа на бизнеса.

От Българската стопанска камара разработват платформа за обмяна на свободни ресурси и суровини между компаниите в условията на извънредна ситуация.

"Всеки има свой разказ. В такива времена се виждат благодетелите".

Чуйте какво още каза Радосвет Радев пред Нина Александрова.

Дата: 18.03.2020

Източник: Дарик радио

Прочетено: 2938