12.05.2020

Kaufland България си партнира с български производители и доставчици от 26 региона на страната. Това означава, че търговската верига предлага местна продукция на родни ферми и мандри от почти всеки регион у нас. С най-голям брой производители компанията работи в регионите на Пловдив, София, Хасково, Велико Търново, Пазарджик, Ловеч и Сливен.

Kaufland България работи устойчиво, за да увеличава дела на родната продукция в ключови за българския потребител хранителни категории. За млечните продукти в своя асортимент, например, компанията работи с производители от 19 български региона.

Преобладаващата част са в Пловдив, София, Велико Търново и Пазарджик. Така към момента 65% процента от млечните продукти в хипермаркетите на веригата са българско производство. В този процент влизат прясното и киселото мляко под собствената марка K-Classic, които компанията предлага на местния пазар, защото са изцяло от родни производители.

За българските колбаси, които предлага, търговската верига разчита на местни производители от 12 региона в страната, сред които Пловдив, Велико Търново, София, Благоевград и Хасково.

Kaufland България работи и с общо 21 семейни ферми и малки мандри у нас, чиято продукция предлага в специално обособените фермерски щандове на територията на хипермаркетите си в 6 града в страната: София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Горна Оряховица и Русе.

Производители от 9 региона снабдяват търговската верига с прясно българско месо. Най-голям е броят им в Хасково и Стара Загора, като картата допълват още Варна, Велико Търново, Габрово, Монтана, Ловеч, Разград и Пловдив. Делът на родната продукция при месото и месните продукти, които веригата предлага, към момента е 72%.

Скоро Kaufland България представи на пазара новата си собствена марка прясно и качествено месо "Шеф Месар", като пилешките и телешките продукти от серията са изцяло родна продукция.

За да предоставя свежи и качествени плодове, Kaufland България си партнира с производители от 10 региона и у нас. По-голяма част от продукцията произхожда от ферми в Пловдив, Благоевград, Добрич и Хасково. Веригата работи с регионални производители и от Кюстендил, Разград, Търговище, София, Стара Загора и Пазарджик.

12 пък са регионите, в които се произвеждат зеленчуците, които компанията предлага, сред които са Пловдив, Пазарджик, Сливен, Плевен, Велико Търново и Хасково.

Веригата вече обособява специално място на територията на хипермаркетите си, където се предлага продукция на регионални зеленчукопроизводители. В допълнение през 2020 година компанията ще увеличи с 30% производителите, с които сключва договори за изкупуване на продукцията.

По този начин всички те ще работят спокойно, с фокус върху качеството на продукцията си, вместо непрекъснато търсене на пазар. Един от примерите, че този принцип работи, е зеленчукопроизводител от Първомай, който през 2019 г. реализира продажба на общо 2500 тона продукция в обектите на веригата. Общо за изминалата година веригата е продала 35 милиона килограма български плодове и зеленчуци.

Подкрепата на компанията при плодовете и зеленчуците е особено категорична по отношение на повишаване качеството и конкурентоспособността на земеделските производители. Ярък пример е финансовата помощ с над 250 хиляди лева за 11 български фермери, благодарение на която те успяват да се сертифицират по програмата за качество Global G.A.P.

За прясна риба и рибни продукти Kaufland България разчита на производители от 8 региона у нас - Бургас, Варна, Сливен, Пловдив, София, Смолян, Монтана и Шумен. Рибата, пресните деликатеси и колбасите общо формират 86,5% от продажбите на български продукти в категорията Свежи храни на компанията за 2019 г.

Сред другите продукти, за които компанията разчита на регионални производители, са яйцата от 6 български региона, сред които Кюстендил и Добрич и пчелен мед от Пловдив.

За лесна ориентация на потребителя Kaufland България постави кафяво сърце с текст "От Вашия регион" върху ценовия етикет на всеки регионален български продукт, включен в асортимента. Това е допълнение на дългогодишната практика на веригата да обозначава всеки артикул с роден произход и със сърце в цветовете на трибагреника.

Повече за партньорството между Kaufland и регионалните производители можете да намерите тук

 

Дата: 12.05.2020

Източник: bussines.dir.bg

Прочетено: 1755