11.08.2020

ИКЕМ, съвместно с Mobility and Logistics Cluster (Баския,Испания), Netzwerk Energie & Umwelt EV (Германия), Fondazione Torino Wireless (Италия) и Associacio Cluster Digital (Каталуния, Испания) изпълнява проект „SmartCTClusters”, финансиран по програма COSME на европейската комисия.
 
Проектът е фокусиран върху създаване на партньорства и връзки между фирмите в Европа, работещи активно в областта на Smart City. Една от целите на проекта е организиране на преки взаимодействия и срещи между клъстерите и установяване на нови бизнес връзки и взаимодействия, обмяна на опит, добри практики и изграждане на капацитет. Проектът също така осигурява средства за покриване на разходи на компаниите по организиране на пътувания и участие в срещи и посещения на фирми в другите страни.
 
В рамките на проекта се предвиждат събития, организирани от партньорските клъстери, за да могат фирми и представители на посочените по-горе клъстери да се срещнат и виртуално с български фирми в областта на мобилност, енергетика, ICT, и опазване на околната среда и обменят информация, продукти и услуги и изградят партньорства.
Линк към страницата на проекта за повече информация: https://smartctclusters.eu

Дата: 11.08.2020

Източник: ИКЕМ

Прочетено: 3751