31.08.2020

Ректорът на Тракийския университет в Стара Загора (член на БСК) доц. д-р Добри Ярков и директорът на Националния център за професионално обучение и компетентност към висшето учебно заведение д-р Здравко Тодоров постигнаха сериозни договорни отношения за сътрудничество с високорейтингове ветеринарни институции в Германия.

В Германия те се срещнаха с д-р Герхард Грайф – президент на Ветеринарния университет в Хановер, който е на първо място в Европа и на второ място в света. Университетът разполага с Научно-изследователски център по инфекциозни болести, с който предстои бъдещо сътрудничество за обмен на преподаватели и докторанти.

Доц. Ярков и д-р Тодоров сключиха договорни отношения по програма “Еразъм” за преподаватели и студенти с клиниката за коне “Люше“ в гр. Бакум, която е една от най-големите клиники в Германия, с повече от 120 човека персонал. Организитор на визитата е ръководителят на клиниката д-р Марк Коене, той е ветеринарен лекар на немския национален отбор по конен спорт. Конската болница и Тракийският университет ще провеждат съвместни курсове и обучения в Националния център за професионално обучение и компетентност в Стара Загора.

Другото посещение в Германия беше в опитна ферма към Селскостопанската камара към провинция Шлезвиг-Холщайн, в която се изследват и тестват най-новите технологии в животновъдството, както и различни хранителни добавки и фуражи, преди да се пуснат на пазара в Германия. С нея се предвижда съвместна организация на курсове и семинари.

Дата: 31.08.2020

Източник: Stzagora.net

Прочетено: 1804