14.10.2020

Сключен бе меморандум за сътрудничество в образованието и науката и за създаване на клъстер в областта на финансите и счетоводството между УНСС, Икономическия университет – Варна и Стопанската академия „Д.А. Ценов“ – Свищов, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Документът бе подписан от ректорите на трите академични институции проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Евгени Станимиров и проф. д-р Марияна Божинова.

Меморандумът предвижда също сътрудничество за съвместно обучение, повишаване на ефективността на практическото обучение, създаване на съвместни учебни програми (включително чуждоезикови), съвместно участие в университетски мрежи, както и споделяне на образователни и информационни ресурси.

Трите висши училища ще си партнират за утвърждаването и развитието на научноизследователската и иновационната дейност на национално и международно ниво, съвместно участие по програма „Хоризонт Европа“ и други европейски и национални инициативи, организация на съвместни научни форуми и др.

Това е вторият меморандум за сътрудничество между УНСС, ИУ и СА, след като на 4 септември във Варна ректорите на трите университета подписаха меморандум за сътрудничество и за създаване на клъстер в областта на маркетинга и предприемачеството.

Дата: 14.10.2020

Източник: Фокус

Прочетено: 1293