10.11.2020

16-те европейски млади иноватори 2020 демонстрират как младите предприемачи предлагат нови решения за защита на околната среда, образованието на хората, постигането на равенство между половете и предлагат нови здравни услуги. Решенията се отличават с уместност, качество и непосредствено въздействие в техните общности.

Предизвикателствата през 2020 г. накараха Европа да преосмисли своите системи и структури. Дигиталното съдържание се превърна в реално решение на проблеми, било то за работа от разстояние, онлайн обучение, здравеопазване или създаване на по-голяма устойчивост. С регионалната инициатива на европейските млади иноватори, WSA свързва и подчертава целенасоченото дигитално предприемачество в цяла Европа.

16-те европейски млади иноватори 2020 се фокусират върху най-належащите проблеми в Европа - промяната на климата, здравеопазването, земеделието или равенството между половете - и предоставят цифрови решения за „хакването“ на разликата между половете.

Educraft от Литва и LevelUp от Великобритания доказват, че игрите могат да бъдат образователни и да подпомагат личния растеж. MySkillCamp от Белгия и Perguntas da Especialidade от Португалия използват приложения в подкрепа на професионалния растеж.

AgroSmart HSI от Литва се справят с изменението на климата, като работят върху устойчиво земеделие, докато немският фонд за събиране на средства за засаждане на дървета Plant for the Planet App има за цел да намали CO2 емисиите.

Това е само малка селекция от услуги и начини за използване на цифровите средства за осигуряване на положително въздействие, които 16-те европейски млади иноватори предлагат.

„Европейските млади иноватори съчетават две основни перспективи в своята инициатива - първо ангажиментът към ЦУР на ООН чрез младежта и положителното оформяне на бъдещето на Европа. ЦУР на ООН трябва да бъдат нашата мерна единица - по отношение на това какво да гледаме и къде да търсим. Днес живеем в напълно различна среда - предизвикателствата тази година показват повече от всякога колко цифрови средства могат да предложат напредък и решения. Следователно, е много по-важно днес да се оцени кое е отличното съдържание, което наистина предлага решения и въздействие. Качественото местно съдържание се превърна в ключов и постоянен въпрос. Тазгодишните европейски млади иноватори представят прекрасна витрина на целенасочени иновации и предприемачество. “, Заяви председателят на WSA Петер А. Брук.

Европейските млади иноватори 2020 ще представят своите иновации на Европейския фестивал на младите иноватори на WSA, от 30 ноември до 2 декември 2020 г. Европейският фестивал на младите иноватори обединява паневропейската общност от млади иноватори, които използват цифрови технологии за постигане на ЦУР на ООН .

От много години Грац е домакин на фестивала - тази година Грац е отправна точка на виртуално пътешествие из Европа. Европейският фестивал на младите иноватори ще предложи наистина уникален поглед върху младото предприемачество от цяла Европа, най-новите цифрови тенденции и международните перспективи за иновации.

Дневният ред ще бъде компилация от взаимодействие и вдъхновение, сглобяване на семинари, бизнес слепи-срещи и вдъхновяващи ключови насоки, обединяващи глобалната мрежа и мрежа от заинтересовани страни на WSA. Фестивалът се организира под егидата на генералния секретар на Съвета на Европа, г-жа Мария Пейчинович Бурич.

Дата: 10.11.2020

Източник: БСК

Прочетено: 6571