13.01.2021

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) пое днес от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) ротационното председателство на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) за 2021 година. В съответствие с установената ротация изпълнителният директор и член на УС на КРИБ Евгений Иванов, упълномощен за целта от председателя на КРИБ Кирил Домусчиев, предаде председателството на АОБР за 2021 г. на председателя на АИКБ Васил Велев.

Участие в първото за годината заседание на АОБР взеха Васил Велев – председател на АИКБ, Радосвет Радев –  председател на БСК, Цветан Симеонов – председател на БТПП, Евгений Иванов – изпълнителен директор на КРИБ, както и експерти от съответните организации.

АОБР обединява национално представителните работодателски организации АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ. Основна цел на организацията е да консолидира, балансира и представлява интересите на членовете си. Заетите в предприятията, членуващи в четирите работодателски организации, представляват 82% от всички заети у нас, а брутната добавена стойност, която произвеждат, е 86%. 

Дата: 13.01.2021

Източник: АОБР

Прочетено: 2499